Απίστευτο: Ζούσε 18 χρόνια με ένα ψαλίδι μέσα στην κοιλιά του

Απίστευτο: Ζούσε 18 χρόνια με ένα ψαλίδι μέσα στην κοιλιά του

O 54χρονος πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις μετά από τροχαίο και τότε αποκαλύφθηκε τι κουβαλούσε επί 18 χρόνια

Με ένα ψαλίδι, το οποίο είχε ξεχαστεί μέσα στην κοιλιά του από επέμβαση που είχε κάνει πριν από 18 χρόνια, ζούσε ένας 54χρονος από το Βιετνάμ. Απαλλάχτηκε απ' αυτό την Δευτέρα, όταν υποβλήθηκε σε εγχείριση αφαίρεσής του.

Η ύπαρξη του ξεχασμένου ψαλιδιού αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες, όταν ο 54χρονος ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα και πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Το υπερηχογράφημα στο οποίο υποβλήθηκε, έδειξε ότι υπήρχε ένα αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιά του.

Λόγω του ανορθόδοξου του θέματος, ο άνδρας έκανε και δεύτερη σειρά εξετάσεων σε άλλο νοσοκομείο, με το αποτέλεσμα να είναι το ίδιο: ένα χειρουργικό ψαλίδι 15 εκατοστών βρισκόταν δίπλα στο παχύ έντερο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Tuoi Tre.

Σύμφωνα με την Vietnam Express, ο 54χρονος υποστήριξε ότι το ψαλίδι "εγκαταστάθηκε" στην κοιλιά του το 1998, όταν μετά από τροχαίο υποβλήθηκε σε επέμβαση. Όλα αυτά τα χρόνια πάντως, όπως σημειώνει, δεν αισθάνθηκε κάποια ενόχληση, παρά μόνο πρόσφατα κάποιους πόνους στην κοιλιά που δεν σταμάταγαν με παυσίπονα.

Οι χειρουργοί που έβγαλαν το ψαλίδι μετά από επέμβαση τριών ωρών, τόνισαν ότι οι λαβές του είχαν σκουριάσει και είχαν κολλήσει στα σπλάχνα του.

Το υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης έδωσε εντολή για έρευνα στο νοσοκομείο που είχε γίνει η πρώτη επέμβαση και περιμένει την σχετική έκθεση μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Ο διευθυντής του δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, ωστόσο γιατροί υποστήριξαν στην Tuoi Tre ότι τα νοσοκομεία της χώρας σπάνια διατηρούν τα αρχεία των ασθενών για περισσότερα από 15 χρόνια.

Όσον αφορά τον 54χρονο, αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι του την άλλη εβδομάδα.

Πηγή: BBC

ADVERTISING

SHARE: