Χάρτης: Πόσο κοντά ζεις σε πυρηνικά;

Χάρτης: Πόσο κοντά ζεις σε πυρηνικά;

Γνωρίζουμε ότι σ' όλο τον κόσμο υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις με πυρηνικά προγράμματα, αυτό που δεν γνωρίζουμε πόσο κοντά σ' αυτές ζούμε. Δείτε τον χάρτη (Pics + Vid)

Ένα κανάλι στο YouTube δημιούργησε ένα βίντεο όπου καταγράφει πάνω σε χάρτη όλες τις στρατιωτικές βάσεις όπου φιλοξενούνται και αναπτύσσονται τα πυρηνικά προγράμματα παγκοσμίως.

Στόχος του χάρτη και του βίντεο είναι να ενημερώσει τους πολίτες για το πόσο κοντά στις πυρηνικές βάσεις ζουν, αλλά πόσα είναι τα πυρηνικά προγράμματα σε κάθε ήπειρο.

Χάρτης: Πόσο κοντά ζεις σε πυρηνικά;

Και ενώ θα πιστεύαμε πως η Ευρώπη διαθέτει τις λιγότερες τοποθεσίες, όπου έχουν εγκατασταθεί πυρηνικά όπλα, ρίχνοντας μια ματιά στον χάρτη αντιλαμβανόμαστε πως είναι αρκετά ανταγωνιστική.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την Ελλάδα, τα κοντινότερα πυρηνικά όπλα βρίσκονται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, στο Ιράν και το Ιράκ.

Τα περισσότερα πυρηνικά προγράμματα και όπλα βρίσκονται στην Ασία, ενώ η Ρωσία παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα.

Χάρτης: Πόσο κοντά ζεις σε πυρηνικά;

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι όλα τα πυρηνικά βρίσκονται συγκεντρωμένα στο βόρειο ημισφαίριο, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάτοικοι του νοτίου μπορούν να κοιμούνται πιο ήσυχοι τα βράδια.

ΠΗΓΗ: RealLifeLore

ADVERTISING

SHARE: