Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ομάδα της Αμερικής μπαίνει στο στάδιο με Gagnam Style

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ομάδα της Αμερικής μπαίνει στο στάδιο με Gagnam Style
South Korean Olympic figure skating champion Yuna Kim lights the Olympic flame during the opening ceremony of the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Friday, Feb. 9, 2018. (AP Photo/David J. Phillip,Pool) Franck Fife/Pool Photo via AP

Η έναρξη των αγώνων έγινε στην Νότιο Κορέα και στο ίντερνετ κυκλοφορεί το βίντεο με την είσοδο της αμερικανικής αποστολής σε ρυθμούς Psy

Με Gagnam Style εισήλθε στο γήπεδο η αμερικανική ομάδα, με τους θεατές στις εξέδρες να είναι όλοι όρθιοι και να χορεύουν στους ρυθμούς του πιο διάσημου σύγχρονου καλλιτέχνη από τη Νότια Κορέα. H εκκίνηση 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιονγκτσάνγκ δόθηκε με έναν εντυπωσιακό τρόπο και με ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της ειρήνης. Η τελετή έναρξης των Αγώνων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) της Παρασκευής (09/02) και όλοι απήλαυσαν ένα υπερθέαμα.

Δείτε το βντεο από την είσοδο των ΗΠΑ:

Η φράση “Gangnam Style” είναι κορεάτικος νεολογισμός που αναφέρεται σε ένα lifestyle, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την συνοικία Γκάνγκναμ της Σεούλ. Το κομμάτι και το μουσικό βίντεο που το συνοδεύει έγιναν viral τον Αύγουστο του 2012 και έχουν επηρεάσει την λαϊκή κουλτούρα σε παγκόσμιο επίπεδο έκτοτε, και τον Αύγουστο του 2012 είχε γίνει επίσης ηχογράφηση του τραγουδιού με την τραγουδίστρια Hyuna.

Μέχρι το τέλος του 2012, το κομμάτι είχε φτάσει στην κορυφή των μουσικών charts σε περισσότερες από 30 χώρες συμπεριλαμβανομένων των Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία, Ισπανία, και Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και έγινε δεχτό στην Ιαπωνία με κάποια “παγωμάρα”, το “Gangnam Style” έφτασε στην κορυφή της download list Baidu 500 στην Κίνα και χαρακτηρίστηκε από τον ελεγχόμενο από το Κράτος Τύπο ως έχων “θεϊκή μελωδία. Για χρόνια ήταν το μουσικό κλιπ με τα περισσότερα χτυπήματα στο youtube, χάνοντας την πρώτη θέση από το Despacito.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα