Είναι αυτός ο Banksy; Τουρίστας λέει πως τον φωτογράφισε

Είναι αυτός ο Banksy; Τουρίστας λέει πως τον φωτογράφισε

Τουρίστας ισχυρίζεται πως φωτογράφισε τον περιβόητο "φαντομά" Banksy μπροστά στο νέο έργο του

Ο διάσημος Banksy επέστρεψε στη Βηθλεέμ και “γιόρτασε” τα Χριστούγεννα με δύο νέα έργα του, υπό τον τίτλο “The Alternativity”.

Τα έργα βρίσκονται κοντά στο δικό του “The Walled Off Hotel”, το ξενοδοχείο με “τη χειρότερη θέα στον κόσμο” όπως ο ίδιος το περιγράφει, μιας και η θέα του είναι προς το τείχος που έχει στήσει το Ισραήλ προς τη Δυτική Όχθη για “λόγους ασφαλείας”.

An Israeli security watch tower is seen from one of the rooms of the "The Walled Off Hotel" in the West Bank city of Bethlehem, Friday, March 3, 2017. The owner of a guest house packed with the elusive artist Banksy's work has opened the doors of his West Bank establishments to media, showcasing its unique "worst view in the world." The nine-room hotel named "The Walled Off Hotel" will officially open on March 11. (AP Photo/Dusan Vranic) AP

 

Το πρώτο από τα έργα του Banksy είναι τοποθετημένο σε μια θύρα του Καθολικού παρεκκλησίου, γνωστού ως Milk Grotto ή Grotto of Our Lady.

Και είναι αυτό, όπως παρουσιάστηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του καλλιτέχνη:

Λίγο μετά τα “αποκαλυπτήρια” των έργων, ένας βρετανός τουρίστας ονόματι Jason Stellios μίλησε στη DailyMail και όπως ο ίδιος ισχυρίζεται πάντα, κατάφερε να φωτογραφίσει τον δημιουργό μπροστά από το έργο του. Ο βρετανός δήλωσε πως είδε το ίδιο άτομο να κάνει γκραφίτι, λίγες ημέρες νωρίτερα, και γι ‘ αυτό το λόγο συμπέρανε πως πρόκειται για τον θρυλικό “φαντομά” της street art.

Ιδού και η φωτογραφία που παραχώρησε στη DailyMail:

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να διασταυρώσει αν πρόκειται για τον Banksy ή για κάποιο τυχαίο περαστικό που ήθελε να “ιντριγκάρει”, ή αν ο τουρίστας έστησε την όλη ιστορία μόνος του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 ο δημοσιογράφος Craig Williams του NPR ανέφερε πως ο καλλιτέχνης είναι ο 52χρονος Del Naja των Massive Attack. Ο ισχυρισμός του βασίζεται στο ότι, σύμφωνα με την έρευνα του, τα έργα του Banksy σε διάφορες πόλεις σε αρκετές περιπτώσεις συμπίπτουν χρονικά με εμφανίσεις των Massive Attack στην ίδια περιοχή. Πέρυσι ο Del Naja απάντησε σε συνέντευξη του πως “είναι πράγματι μια ωραία θεωρία. Μακάρι να ήταν και αλήθεια, αλλά δεν είναι”. Όπως ανέφερε ο Williams έξι τοιχογραφίες του Banksy εμφανίστηκαν στο Σαν Φρανσίσκο την πρώτη Μαΐου του 2010, δύο ημέρες μετά το διπλό show που έδωσε στην πόλη η μπάντα.

Επίσης, πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου ταυτοποιούσε τον Banksy ως “Robin Gunningham” και ανέφερε πως η περιοχή καταγωγής του είναι το Μπρίστολ. Από το Μπρίστολ είναι και τα μέλη των Massive Attack.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα