Έκανε τις μπανάνες πλήκτρα και το 'ριξε στη μουσική

Έκανε τις μπανάνες πλήκτρα και το 'ριξε στη μουσική

Το βίντεο που θα δείτε, προσφέρετε απλόχερα για ατελείωτο κάψιμο. Η εφεύρεση δύο αποφοίτων του MIT που μετατρέπει φρούτα και αντικείμενα σε πλήκτρα του υπολογιστή σας

Πώς μπορεί κανείς να παίξει "μαϊμού" μουσική; Μα φυσικά αν την παράγει χτυπώντας τα δάχτυλά του σε μπανάνες. Ένα βίντεο στο youtube αγγίζει τα όρια του virality τις τελευταίες ημέρες (πλησιάζει το ένα εκατ. views σε τρία εικοσιτετράωρα) και δείχνει τον γνωστό youtuber Unbox Therapy, να δοκιμάζει μια θεότρελη εφεύρεση. Ένα kit, που μπορεί να συνδέσει στον υπολογιστή οποιοδήποτε αντικείμενο βάλει ο νους σου, μετατρέπει ένα τσαμπί μπανάνες σε πιάνο για μουσική δημιουργία.

Δείτε το βίντεο:

Το Makey Makey είναι ένα γκάτζετ που συνδέεται με τον υπολογιστή και μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε αντικείμενο μπορεί να αποτελέσει έστω και στον μικρότερο βαθμό, καλός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος σε κουμπί. Μπορεί κανείς να γράψει, να φτιάξει το δικό του game pad, απλά και μόνο ζωγραφίζοντας τα κουμπιά με μολύβι σε μια κόλα χαρτί ή να χορεύει σε κουβάδες νερού, συμμετέχοντας στο γνωστό παιχνίδι χορού.

Το μόνο που πρέπει να κάνει όποιος το αποκτήσει προς 59 δολάρια (στο Amazon) είναι να συνδέσει τα καλώδια στην πλακέτα και από εκεί σε όποιο αντικείμενο θέλει να μετατρέψει σε κουμπί. Στη συνέχεια, κρατώντας ένα άλλο καλώδιο για γείωση ξεκινά το αλλόκοτο παιχνίδι.

Στο βίντεο που θα δείτε, που χρονολογείται από το 2012, οι εφευρέτες του μετατρέπουν μια εσωτερική σκάλα σε τεράστιο πιάνο και ζυμαρικά/γράμματα σε πλήκτρα. Παίζουν super mario με πλαστελίνες και pacman ζωγραφίζοντας με μολύβι στο χαρτί. Δείτε:

ADVERTISING

SHARE: