Έσπασε κάθε ρεκόρ: Καταβρόχθισε 74 χοτ ντογκ σε 10 λεπτά και κέρδισε τη ζώνη της μουστάρδας

Έσπασε κάθε ρεκόρ: Καταβρόχθισε 74 χοτ ντογκ σε 10 λεπτά και κέρδισε τη ζώνη της μουστάρδας
Ο Τζόι Τσέστναντ από την Καλιφόρνια καταβρόχθισε 74 χοτ ντονγκ μέσα σε δέκα λεπτά AP

Ο Τζόι Τσέστνατ φέρει επάξια τον τίτλο του "βασιλιά των χοτ ντογκ" καθώς κέρδισε για 11η χρονιά τον διαγωνισμό φαγητού Nathan στη Νέα Υόρκη, ξεπερνώντας το περσινό του ρεκόρ.

Κάθε χρόνο στις 4 Ιουλίου στο Coney Island πραγματοποιείται ο διάσημος διαγωνισμός φαγητού Nathan’s στη Νέα Υόρκη. Περίπου 20 συμμετέχοντες κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο μπροστά σε ένα τραπέζι μήκους εννέα μέτρων και καλούνται να καταβροχθίσουν όσα περισσότερα χοτ ντογκ αντέχουν σε διάστημα δέκα λεπτών.

Νικητής και φέτος κηρύχθηκε ο Τζόι Τσέστνατ από την Καλιφόρνια ο οποίος κατάφερε να φάει 74 χοτ ντονγκ, σπάζοντας το ρεκόρ των 68 που είχε κάνει το 2016 (σ.σ.: πέρυσι κέρδισε πάλι τον διαγωνισμό, ωστόσο λόγω υπερβολικής ζέστης έφτασε τα 54)

Εκτός από τη δόξα και την κίτρινη ζώνη της μουστάρδας ο Τσέστνατ κέρδισε 10.000 δολάρια.

«Δεν άφησα τη ζέστη να με ενοχλήσει ούτε τη υγρασία» δήλωσε ο Τσέστνατ, ενώ ερωτηθείς για το εάν περίμενε να φτάσει τα 74 χοτ ντογκ απάντησε θετικά: «Περίμενα να είναι κάπου εκεί ο τελικός αριθμός». Σημείωσε πως η νίκη δεν ήρθε εύκολα καθώς κάποια στιγμή ένα λουκάνικο κόλλησε στον οισοφάγο του. «Διατήρησα την ψυχραιμία μου και απλά συνέχισα».

Εκτός από τη δόξα και την κίτρινη ζώνη της μουστάρδας ο Τσέστνατ κέρδισε 10.000 δολάρια AP

Ο Τζόι Τσέστνατ φέρει επάξια τον τίτλο του "βασιλιά των χοτ ντογκ" Evan Agostini/Invision/AP

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα