Έτσι είναι η κόλαση: Περιπολικό περνά μέσα από τη φονική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Έτσι είναι η κόλαση: Περιπολικό περνά μέσα από τη φονική πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Κόβει την ανάσα το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα μέσα από το περιπολικό

Αντιμέτωποι με τη νέα ενίσχυση των ανέμων και τις εξαιρετικά ξηρές ατμοσφαιρικές συνθήκες, οι πυροσβέστες και αστυνομικοί συνέχισαν την Τετάρτη τη μάχη για να σταματήσουν την εξάπλωση των γιγαντιαίων πυρκαγιών στην Καλιφόρνια, οι οποίες έχουν στοιχίσει από την Κυριακή τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους, έχουν καταστρέψει 3.500 σπίτια κι επιχειρήσεις κι έχουν καλύψει τα πάντα με ένα παχύ στρώμα στάχτης, σε μια περιοχή γεμάτη αμπελώνες κι οινοπαραγωγικές μονάδες.

To μέγεθος της καταστροφής είναι εύκολο να το αντιληφθεί κανείς καθώς βίντεο μέσα από περιπολικό που επιχειρεί στην περιοχή, δείχνει πως είναι να βρίσκεται κανείς στην κόλαση! Το περιπολικό περνά στην κυριολεξία μέσα από ένα φλεγόμενο δρόμο με τη φωτιά να αγγίζει το όχημα, ενώ όλα γύρω του έχουν παραδοθεί στη μανία της πύρινης λαίλαπας.

«Αυτές οι πυρκαγιές καίνε πιο γρήγορα από όσο μπορεί να τρέξει ένας πυροσβέστης σε ορισμένες περιοχές» συνέχισε και προειδοποίησε ότι υπάρχουν πολλές ακόμη κατάφυτες εκτάσεις στις οποίες μπορεί να εξαπλωθούν οι φλόγες τις επόμενες ημέρες” δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας δασών και πυροπροστασίας Κεν Πίμλοτ.

.Ο Πίμλοτ προειδοποίησε ότι οι πυρκαγιές θα «παραμείνουν εξαιρετικά απρόβλεπτες τις επόμενες ημέρες», κάτι στο οποίο συντείνουν «οι κλιματικές συνθήκες» που εξελίσσονται όπως είπε χαρακτηριστικά σε «μάστιγα». Σύμφωνα με τον ίδιο, 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πυρκαγιών μέχρι τώρα.

Η εφημερίδα Los Angeles Times διευκρίνισε ότι έχουν καταμετρηθεί 11 νεκροί στην κομητεία Σονόμα, έξι στην κομητεία Μεντοσίνο, δύο στην κομητεία Νάπα και δύο στην κομητεία Γιούμπα.

Ωστόσο το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σονόμα υπογράμμισε ότι σχεδόν 560 άνθρωποι συνεχίζουν να μην έχουν εντοπιστεί ακόμη και συμπλήρωσε πως η καταστροφή 70 κεραιών των δικτύων κινητής τηλεφωνίας έχει δυσχεράνει σημαντικά το έργο των αρχών.

Η πυρκαγιά που οι αρχές ονόμασαν «Ταμπς» και μαίνεται κοντά στην πόλη Σάντα Ρόσα, στοίχισε τη ζωή σε 11 ανθρώπους και έγινε η έκτη φονικότερη στην ιστορία της Καλιφόρνιας. Μετέτρεψε σε αποκαΐδια από το βράδυ της Κυριακής ως το πρωί της Τετάρτης 110.000 στρέμματα και 570 κτίρια, ανάμεσά τους 550 σπίτια. Άλλα 16.000 κτίρια συνεχίζουν να απειλούνται.

Πηγή: Mirror

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα