#Greek_Nasa: Πάρτι στο twitter με την είδηση της ελληνικής διαστημικής υπηρεσίας

#Greek_Nasa: Πάρτι στο twitter με την είδηση της ελληνικής διαστημικής υπηρεσίας

Βούιξε το twitter με την ελληνική διαστημική υπηρεσία που σχεδιάζει να συστήσει η ελληνική κυβέρνηση

Η είδηση της σύστασης μιας νέας ελληνικής διαστημικής υπηρεσίας μονοπώλησε τα social media, με τα σατιρικά σχόλια στο twitter να παίρνουν φωτιά. Γρήγορα το hashtag #Greek_Nasa βρέθηκε στην πρώτη θέση των Trends του twitter, με ορισμένα tweets να προσφέρουν απλόχερα γέλιο. Από τη “διαπλανητική” του Βασίλη Λεβέντη και τη “διαγαλαξιακή λυκοσυμμαχία” του ΚΚΕ, στο κλασικό “Houston We Have A Problem” το οποίο παραφράζεται σε “Kalamata We Have A Problem” με τον φραπέ να “χτυπάει” στρατόσφαιρα, οι χρήστες έδωσαν για μια ακόμη φορά ρέστα.

Η  Ελληνική Διαστημική Υπηρεσία θα αποτελεί στην ουσία μια Ανώνυμη Εταιρεία, με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ), η οποία έρχεται να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας στον τομέα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής “με την εκτόξευση, φέτος, του δορυφόρου Hellas Sat, δημιουργούνται σημαντικές εμπορικές ευκαιρίες, που θα αξιοποιηθούν από μια εταιρεία διαστημικής πολιτικής αντίστοιχη με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Το ΕΚΔΕ θα αναλάβει τη μίσθωση -με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια- των διαθέσιμων αναμεταδοτών που δεν θα αξιοποιηθούν από το ελληνικό Δημόσιο (για στρατιωτικές, τηλεοπτικές και άλλες εφαρμογές). Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία η αξιοποίηση των ερευνητικών και επιστημονικών εφαρμογών που προκύπτουν από πολιτικές για το διάστημα (π.χ. εφαρμογές πολιτικής προστασίας: παρακολούθηση Γης, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αυθαίρετης δόμησης κ.λπ.)”.

Όταν η ζωή αντιγράφει τη σάτιρα

Από τα social media θυμηθήκαμε επίσης ένα από τα πιο επιτυχημένα βίντεο του “Ράδιο Αρβύλα”, που εξέταζε το ενδεχόμενο να αποκτήσει ποτέ η Ελλάδα δική της διαστημική εταιρία, την οποία και ονόμαζε “MASA”.

Δείτε το βίντεο εκείνο:


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα