H 'άλλη' εκδοχή του μοντέλου Ιskra Lawrence εξηγεί γιατί γδύθηκε στο μετρό

Ένας καθηγητής ακολούθησε τα βήματα της Ιskra Lawrence και αποφάσισε να ξεγυμνωθεί στο μετρό, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τα στερεότυπα και την "τέλεια εικόνα" των ανδρών (Pics + Vid)

Το μοντέλο από την Αγγλία Iskra Lawrence, επέλεξε έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο για να μιλήσει για τη διαφορετικότητα. Έτσι, ξεκίνησε να βγάζει τα ρούχα της μπροστά στους επιβάτες μέσα στον συρμό του μετρό στη Νέα Υόρκη.

Η Iskra είναι μοντέλο εσωρούχων plus size χαιρέτησε το κοινό της και στη συνέχεια άρχισε να γδύνεται προκειμένου να περάσει ένα ηχηρό μήνυμα στη βιομηχανία της μόδας και τα νεαρά κορίτσια, που πασχίζουν για να μοιάσουν στα μοντέλα που βλέπουν στις πασαρέλες.

"Μεγάλωσα μισώντας αυτό που βλέπω στον καθρέπτη επειδή η κοινωνία μου είπε ότι δεν ήμουν αρκετά καλή", είπε αρχικά στους επιβάτες.

"Νόμιζα πως γινόταν κάτι λάθος που δεν είχα κενό ανάμεσα στους μηρούς μου, που είχα κυτταρίτιδα και δεν ήμουν αρκετά αδύνατη. Αυτό έκαναν τα μίντια. Η κοινωνία δημιουργεί ένα μικρό πρότυπο ομορφιάς, όταν εμείς είμαστε πολύ περισσότερο από αυτό", τόνισε στη συνέχεια.

"Αυτό το σώμα δεν είναι κάτι που αντικειμενοποιείται, πιάνεται, εξετάζεται. Είναι το σκάφος μου, είναι το σπίτι μου. Το σέβομαι", πρόσθεσε το μοντέλο.

"Η αξία του καθενός μας είναι παραπάνω από αυτή που δείχνει το δέρμα μας. Είμαστε όλοι αδέλφια, είμαστε όλοι ίσοι. Αυτό είναι το σκάφος μας", κατέληξε.

Το βίντεο από την ομιλία της μέσα στο μετρό, μπροστά από τους έκπληκτους επιβάτες έχει προβληθεί εκατομμύρια φορές, επομένως φαίνεται πως η Iskra πέτυχε τον σκοπό της.

Τώρα, αρκετές εβδομάδες αργότερα ο καθηγητής Andre Spicer αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα του μοντέλου, θέλοντας περάσει το δικό του μήνυμα.

Ο καθηγητής εξηγεί στην Telegraph, πως τα στερεότυπα που θέλουν τις γυναίκες να διαθέτουν συγκεκριμένα κιλά, συγκεκριμένο τύπο σώματος και εμφάνισης, θέλουν και τους άνδρες να είναι γυμνασμένοι και να διαθέτουν καλογραμμένους κοιλιακούς.

Τι γίνεται, όμως, όταν δεν υπάρχει ο χρόνος ή όταν αφήνεις τον εαυτό σου στην άκρη για να επικεντρωθείς στη δουλειά σου, ξεχνώντας όλα εκείνα που κάποτε απολάμβανες και σε βοηθούσαν να είσαι ευτυχισμένος και υγιής;

Σε εκείνη την περίπτωση παίρνεις βάρος και δεν θυμίζεις σε τίποτα τον παλιό, καλό σου εαυτό, ζώντας καθημερινά μέσα στη μιζέρια. Θέλοντας, λοιπόν, να καταστήσει σαφές ότι οι απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας δεν επηρεάζουν μόνο τις γυναίκες, επηρεάζουν, ίσως σε μικρότερο βαθμό, και τους άνδρες.

"Παρακολουθώντας την ομιλία της Lawrence στο μετρό, αναγνώρισα τόσα πολλά κοινά στοιχεία με τον εαυτό μου και άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί οι άνδρες κάνουν ποτέ κάτι τέτοιο, να πάρουν θέση δημοσίως γι' αυτό που τους ενοχλεί και τους καταπιέζει. Οι γυναίκες έχουν διαμαρτυρηθεί χιλιάδες φορές, αλλά δεν ξέρω ούτε μια περίπτωση ανδρών που να έχουν διαμαρτυρηθεί για τα στερεότυπα", ανέφερε ο καθηγητής.

"Αναρωτήθηκα τι θα γινόταν αν ήμουν εγώ στην θέση της Lawrence, γυμνός, μπροστά στον κόσμο. Τι θα γινόταν;", κατέληξε.

Ο ίδιος περιγράφει πως οι περισσότεροι από τους επιβάτες σοκαρίστηκαν, όταν κατέβασε το παντελόνι του, αλλά στο τέλος της ομιλίας ήταν αρκετοί εκείνοι που τον χειροκρότησαν.

ΠΗΓΗ: TELEGRAPH

ADVERTISING

SHARE: