Η απίστευτη εκπαίδευση των αεροσυνοδών στην Κίνα

Στην Κίνα οι αεροσυνοδοί δεν είναι τυχαίοι, είναι κομάντο. Δείτε πως εκπαιδεύονται για να εξασφαλίσουν τη θέση τους μέσα στο αεροπλάνο (Pics)

Αν έχει τύχει να έχεις ταξιδέψει με τις Κινεζικές τότε ίσως να έχεις παρατηρήσει κάτι διαφορετικό για τους αεροσυνοδούς, αν πάλι ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν είχαν (μέχρι τώρα) την ευκαιρία, τότε δες γιατί στην Κίνα η εκπαίδευση των αεροσυνοδών αποτελεί "επιστήμη".

Οι δοκιμασίες που πρέπει να περάσουν οι υποψήφιοι αεροσυνοδοί στην Κίνα θα μπορούσαμε να πούμε ότι μοιάζουν με αυτές των στρατιωτών, καθώς εκτός από τις αμέτρητες πρόβες και ασκήσεις ευγενείας και καλής συμπεριφοράς, για να μην πιάσουν κανέναν αχώνευτο επιβάτη και τον ρίξουν στο κενό, οι κινέζοι αεροσυνοδοί περνούν από 40 κύματα.

Στο κολέγιο των αεροσυνοδών στην πόλη Chengdu οι εκπαιδευόμενοι αεροσυνοδοί (γυναίκες και άνδρες) πρέπει να αποδεικνύουν κάθε μέρα ότι θέλουν πολύ να γίνουν επαγγελματίες, περνώντας από διάφορες ασκήσεις που μόνο εύκολες δεν τις λες.

Εκτός από την στάση του σώματός τους, η οποία πρέπει να είναι πιο ευθεία και από στύλο, πρέπει να έχουν και το τέλειο φιλικό χαμόγελο, με το στόμα να ανοίγει τόσο όσο και όχι περισσότερο (να μην τις παρεξηγήσουν και οι επιβάτες).

Ενώ, ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν τους "γλυκομίλητους" επιβάτες πρέπει να είναι συγκεκριμένος και φυσικά πάντα φιλικός, γιατί ως γνωστόν "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο".

Έτσι, πρέπει να καταφέρουν να κρατήσουν ένα χαρτί ανάμεσα στα πόδια τους και να είναι τόσο ευλύγιστοι, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν μέχρι και μικρό παιδάκι.

Και επειδή η ασφάλεια προέχει πάντα, οι αεροσυνοδοί πρέπει να είναι και κομάντο σε περίπτωση που προκύψει θέμα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να περνούν από εκπαίδευση πολεμικών τεχνών.

Οπότε, αν βρεθείτε σε πτήση κινεζικών αερογραμμών, ακόμη κι αν σας αδικήσουν, προσπαθήστε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας γιατί ποτέ δεν ξέρετε.

ΠΗΓΗ: Brightside

ADVERTISING

SHARE: