Η γυναίκα του ήθελε να τον δει νεκρό και αυτό έγινε

Η γυναίκα του ήθελε να τον δει νεκρό και αυτό έγινε

Πίστευε πως έχει βρει τη γυναίκα της ζωής του. Λίγο έλειψε να επιβεβαιωθεί, με πολύ λάθος τρόπο. Διαβάστε πώς γλίτωσε 50χρονος τη δολοφονία που είχε παραγγείλει η γυναίκα του -έναντι 1700 ευρώ.

Συναντάς τον άνθρωπο της ζωής σου, αυτόν/αυτήν που από το πρώτο βλέμμα που ρίχνεις πάνω του/της αισθάνεσαι πως… είσαι σπίτι, κάνετε σχέση, παντρεύεστε και μια μέρα, μετά οκτώ χρόνια, μαθαίνεις πως έχει πληρώσει κάποιον (1700 ευρώ) να σε σκοτώσει.

Αυτήν την -όχι και τόσο συνηθισμένη, αλλά επουδενί μοναδική- εμπειρία έζησε ο Ramon Sosa, 50 χρόνων, πρώην ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, από το Houston. Διάβασε τι είχε να πει, στην εκπομπή “The Isiah Factor” που προβάλεται στο Fox 5 DC, όπου τον κάλεσαν για να εξηγήσει πώς… γλίτωσε τη σφαίρα (κατά το αμερικανικό dodge a bullet).

Lulu Sosa and Ramon Sosa (Collect/PA Real Life) PA Real Life/Ramon Sosa


Τα παιδιά συναντήθηκαν σε salsa club του Texas, το 2007. Ο Ramon έμεινε έκθαμβος από την ομορφιά της Maria “Lulu” De Lourdes. Ο διαζευγμένος πατέρας τριών παιδιών (από 22 έως 26 χρόνων) τη διεκδίκησε και τον Απρίλιο του 2010 της έκανε πρόταση γάμου. Εκείνη δέχθηκε. Μια σημείωση: η εκ Μεξικού 43χρονη Maria (επίσης διαζευγμένη, μητέρα δυο παιδιών) δεν είχε “πράσινη κάρτα” διαμονής στις ΗΠΑ, γεγονός που σήμαινε πως ανά τακτά χρονικά διαστήματα επέστρεφε στην πατρίδα της, να ανανεώσει τη visa. Μετά το γάμο, έγινε νόμιμη κάτοικος Αμερικής.

Έφτιαξαν μαζί ένα γυμναστήριο (εκείνη ήταν γυμνάστρια και εκείνος προπονητής πυγμαχίας) και οι δουλειές πήγαιναν καλά, έως ότου προέκυψαν πολλά οικονομικά προβλήματα. Μαζί με αυτά, προέκυψαν προβλήματα στο γάμο. Στις αρχές του 2015, η Maria ζήτησε διαζύγιο. Όπως είπε ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, στην εκπομπή του Fox 5 DC ” είχαμε τις διαφωνίες μας, όπως όλα τα ζευγάρια, τις οποίες προσπαθήσαμε να λύσουμε με τη βοήθεια ειδικού. Είχαμε και μια επιχείρηση μαζί, που αντιμετώπισε προβλήματα. Σιγά σιγά η σχέση μας άρχισε να ατονεί και ήθελε να χωρίσουμε. Αφότου αντιληφθήκαμε πως ούτε ο οικογενειακός σύμβολος μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση, συμφώνησα να πάρουμε διαζύγιο”. Όλα καλά, έως εδώ;

Το τηλέφωνο που του έπεσε από τα χέρια

Κάπου στα μέσα του 2015, ένα μήνα πριν εκδοθεί το διαζύγιο που λέγαμε ” ένας φίλος μου, ένας άνδρας που προπονούσα στην πυγμαχία, με πήρε τηλέφωνο για να μου πει πως η Maria ήθελε να πληρώσει κάποιον για να με σκοτώσει. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Στην αρχή πίστεψα πως πρόκειται για αστείο. Όταν με πήρε στο τηλέφωνο, οδηγούσα. Έκανα στην άκρη και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι μου λέει”.

Μόλις επεξεργάστηκε την πληροφορία “αποφασίσαμε να κάνουμε μια δική μας έρευνα, ώστε να δούμε αν είχαμε αρκετά στοιχεία για να συλληφθεί“. Ο Gustavo (ο φίλος) είχε βιντεοσκοπήσει τη συνάντηση με τη Maria. Σε αυτή την είχε ενημερώσει πως γνωρίζει δυο τύπους που μπορούν να κάνουν τη δουλειά που ήθελε. “Συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία και πήγαμε στην αστυνομία. Ενεπλάκησαν όλοι. Το τμήμα στο οποίο αποτάθηκα, στη Montgomery County, οι Texas Rangers, το FBI. Μετά, έκαναν τη δική τους έρευνα και όταν την ολοκλήρωσαν είχαν μια πρόταση να μου κάνουν“.

Του είπαν πως θα ήταν χρήσιμο να προσποιηθεί το νεκρό, ώστε ο υποτιθέμενος δολοφόνος (στην πραγματικότητα, αστυνομικός) να δείξει σχετικές φωτογραφίες στη Maria, για να πειστεί πως έγινε η δουλειά. Δέχθηκε την πρόκληση και τη συνέχεια την ανέλαβαν οι make-up artists. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στην έρημο του Texas, όπου έσκαψαν έναν τάφο και μετά.. συνέβη αυτό.

Για τρεις ημέρες, οι αρχές έκρυψαν τον Ramon σε ένα ξενοδοχείο. Όταν ο αστυνομικός/hitman έδειξε στην Maria τα ντοκουμέντα ” εκείνη ξέσπασε σε γέλια. Μόλις το έμαθα, πέρασα από πολλές διακυμάνσεις. Στην αρχή αισθάνθηκα φρικτά, μετά οργή. Δεν μπορούσα να πιστέψω πως αυτό το άτομο, με το οποίο αγαπηθήκαμε, που πίστευα πως είναι η γυναίκα των ονείρων μου, με είδε νεκρό σε φωτογραφία και γελούσε. Με πόνεσε πολύ όλο αυτό“.

Εκείνος φυσικά, γέλασε τελευταίος. Η Maria συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης, τον Οκτώβριο του 2016. ” Και όλα αυτά, γιατί δεν περίμενε έναν ακόμα μήνα, ώστε να “βγει” το διαζύγιο. Μάλλον τα ήθελε όλα δικά της“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα