Η καμπάνια του BBC για το Μουντιάλ της Ρωσίας “θα γράψει ιστορία”

Η καμπάνια του BBC για το Μουντιάλ της Ρωσίας “θα γράψει ιστορία”
Στιγμιότυπο από την καμπάνια του BBC για το Μουντιάλ video

Μπορεί οι σχέσεις Βρετανίας - Ρωσίας να βρίσκονται σε "ψυχροπολεμικά" επίπεδα, όμως το βρετανικό δίκτυο τίμησε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας προετοιμάζοντας μια διαφημιστική καμπάνια που θα αφήσει εποχή.

Οι απανταχού φίλαθλοι περιμένουν με ανυπομονησία το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και οι Βρετανοί δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση, αφού η αγάπη τους για την “στρογγυλή θεά” είναι παροιμιώδης. Ενόψει του φετινού Μουντιάλ, το BBC μοιάζει να άφησε στην άκρη για λίγο την ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών, παρουσιάζοντας μια διαφήμιση υψηλής αισθητικής, με μεγάλο σεβασμό στην παράδοση και τον πολιτισμό της Ρωσίας, προετοιμάζοντας από τώρα τους φίλους του ποδοσφαίρου για τις μεγάλες στιγμές που θα ζήσουν φέτος το καλοκαίρι.

Κεντρική ιδέα είναι ότι κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο αφήνει πίσω του στιγμές που “γράφουν ιστορία”. Κάπως έτσι θα γίνει αναμφίβολα και στο φετινό Μουντιάλ.

Το βίντεο καταφέρνει να δημιουργήσει ένα απίστευτο πολύχρωμο “ταπισερί” αξέχαστων στιγμών με μοναδικούς πρωταγωνιστές, όπως οι παλαιότεροι Ντιέγκο Μαραντόνα και Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά και σύγχρονοι σούπερ – σταρ, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι. Όλα αυτά σε ένα ψηφιακό υπερθέαμα, που “υφαίνει” την ιστορία του στα πρότυπα των μοναδικών ρωσικών χαλιών. Ένα χαλί που προσεχώς θα παρουσιαστεί και σε πραγματική μορφή, με τις ιστορικές στιγμές που θα γραφτούν στο φετινό προφίλ να προστίθενται αμέσως μετά τη λήξη του.

Και όλα αυτά με μία εμβληματική μουσική υπόκρουση, που θυμίζει όσο τίποτα άλλο…. Ρωσία. Το παραδοσιακό και γνωστό στα πέρατα του κόσμου Ochi Cheryne. Περισσότερα προσεχώς στις οθόνες σας…


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα