'Ίσως αγοράσω το εστιατόριο για να απολυθείς': Το πείραμα εκατομμυριούχου για τον κοινωνικό αποκλεισμό

© YOUTUBE / COBY PERSIN

Ντύθηκε άστεγος και επιχείρησε να δειπνήσει σε ακριβό εστιατόριο - Δείτε ένα κοινωνικό πείραμα διαφορετικό από τα άλλα

Νέα διάσταση στη γνωστή ρήση "μην κρίνεις ένα βιβλίο με το εξώφυλλό του" έδωσε ένας 23χρονος δισεκατομμυριούχος από τη Νέα Υόρκη μέσα από το κοινωνικό πείραμα που αποφάσισε να διεξάγει. Ο Coby Persin σκέφτηκε να ντυθεί σαν άστεγος για να διαπιστώσει πόσο διαφορετική αντιμετώπιση θα δεχόταν αν επιχειρούσε να πάρει το γεύμα του σε ένα ακριβό εστιατόριο.

Ο Persin φόρεσε βρώμικα ρούχα, κρέμασε στον ώμο του μια σακούλα σκουπιδιών και πήγε σε γνωστό εστιατόριο της Φλόριντα με σκοπό να δειπνήσει. Πλησιάζει τον υπάλληλο που στέκεται στην υποδοχή και ζητά ένα τραπέζι για τον ίδιο και έναν φίλο του, τον Ronaldo.

Ο εργαζόμενος ωστόσο τον αποτρέπει και του επισημαίνει ότι το εστιατόριο ίσως "είναι αρκετά ακριβό για την τσέπη του". Ο Persin δίνει άλλη μια ευκαιρία στον υπάλληλο και του ζητά να δει τον κατάλογο, ωστόσο εισπράττει και πάλι άρνηση: «Όχι. Δεν μπορούμε να σε σερβίρουμε και δεν θα σε σερβίρουμε σήμερα, λυπάμαι για αυτό».

Ο 23χρονος επιμένει λέγοντας ότι έχει αρκετά λεφτά. «Μπορείς σε παρακαλώ να φύγεις; Πήγαινε να φας στα McDonalds ή κάπου αλλού αλλά όχι εδώ» απαντά ο υπάλληλος.

Ο Persin τότε δίνει το σήμα στον Ronaldo, ο οποίος καταφτάνει έξω από το εστιατόριο με μια Rolls Royce. Κατεβαίνει από το ακριβό αυτοκίνητο και δίνει στον Persin έναν χαρτοφύλακα γεμάτο χρήματα.

Ο εκατομμυριούχος δείχνει το περιεχόμενο του χαρτοφύλακα στον υπάλληλο και του λέει: «Στο είπα ότι έχω λεφτά. Είναι τρελό που κρίνεις τους άλλους μόνο από την εξωτερική τους εμφάνιση. Ίσως αγοράσω το εστιατόριο μόνο και μόνο για να σε απολύσω».

Δείτε το βίντεο:

ADVERTISING

SHARE: