Κόντρα Μπακογιάννη-Αντωνοπούλου για τα κέντρα φιλοξενίας

default image

Έντονη αντιπαράθεση υπουργείου εργασίας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αναφορικά με τις προσλήψεις ανέργων που θα στελεχώσουν τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Για μελόδραμα κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη η αναπληρώτρια υπουργός, για να λάβει την παραίνεση να λειτουργεί περισσότερο όπως ο κ. Μουζάλας

Σε κόντρα μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και υπουργείου Εργασίας εξελίχτηκε η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την πρόσληψη ανέργων μέσω του ΟΑΕΔ για τη στελέχωση των δομών φιλοξενίας προσφύγων. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης ανάρτησε αιχμηρή ανακοίνωση στο facebook, αναφορικά με την επιλογή του υπουργείου, όπως ισχυρίστηκε, να μην προβλέψει την αποστολή ανθρώπων στα κέντρα φιλοξενίας που έχουν συσταθεί στην Περιφέρεια, για να λάβει την εξίσου δηκτική απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου που τον κατηγόρησε πως συντάσσεται με την αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας.

“Κάποιοι δεν εκτιμούν την ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών”

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε με αιχμηρό τρόπο στην απόφαση της κυβέρνησης να προσλάβει 2.297 άνεργους μέσω ΟΑΕΔ, προκειμένου να στελεχωθούν οι δομές φιλοξενίας προσφύγων. Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, από τους ανθρώπους αυτούς, κανείς δεν έχει προβλεφθεί για τη Στερεά Ελλάδα, παρά το γεγονός όπως είπε πως από τα τρία κέντρα φιλοξενίας, τα δύο τα διαχειρίζεται μόνη της η Περιφέρεια. “Προφανώς κάποιοι δεν εκτιμούν ούτε τη συγκινητική ανταπόκριση των τοπικών μας κοινωνιών, ούτε τις προσπάθειες που όλοι καταβάλλουμε για να στηρίξουμε μια εθνική υπόθεση, πέρα και πανω απο τα κόμματα και τις σκοπιμότητες τους. Κρίμα” σημείωσε.

Ο Μπακογιάννης συνδυάζει μελόδραμα με παραπληροφόρηση

Το “γάντι” από την κυβέρνηση σήκωσε η Ράνια Αντωνοπούλου που απάντησε στις αιτιάσεις του κ. Μπακογιάννη με Δελτίο Τύπου. “Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης διαμαρτύρεται μέσω του προσωπικού του λογαριασμό στο facebook για δήθεν αποκλεισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη στελέχωση των δομών υποστήριξης των προσφύγων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ” ανέφερε και σημείωσε πως έχει προβλεφθεί να σταλούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 150 εργαζόμενοι.

“Δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός των δομών υποστήριξης των προσφύγων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο κ. Μπακογιάννης” σημείωσε στη συνέχεια και κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη πως ακολουθεί πιστά την αντιπολιτευτική  γραμμή της ΝΔ “που συνδυάζει το μελόδραμα και την παραπληροφόρηση”.

Δείτε ολόκληρο το Δελτίο Τύπου:

Να παραδειγματιστεί η κ. Αντωνοπούλου από τον Γιάννη Μουζάλα

“Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Αντωνοπούλου είχε την “ευαισθησία” να απαντήσει στην ανάρτηση μου στο facebook με Δελτίο Τύπου, κατηγορώντας με για αναλήθειες και χαρακτηρίζοντας μάλιστα όσα έγραψα μελοδραματικά!” ανέφερε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, που απάντησε με Δελτίο Τύπου.

Ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε άγνοια για τις 150 νέες θέσεις εργασίας, στις οποίες αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός, ενώ σύστησε στην κα. Αντωνοπούλου να παραδειγματιστεί από τον κ. Γιάννη Μουζάλα, που όπως σημείωσε “αναζητά πάντα κοινές λύσεις για ένα κοινό πρόβλημα. Τέλος, ο Κώστας Μπακογιάννης κάλεσε την αναπληρώτρια υπουργό στην Περιφέρεια, ώστε να την ξεναγήσει στα κέντρα φιλοξενίας και να δει από κοντά το πρόβλημα.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα