Κουνουπελάκι: Η παραδεισένια παραλία – ‘καβάτζα’ δίπλα στην Καλογριά

Κουνουπελάκι: Η παραδεισένια παραλία – ‘καβάτζα’ δίπλα στην Καλογριά

Σε ένα μοναδικό σε ομορφιά και έκταση πευκόδασος, αυτό της Στροφυλιάς (20.000 στρέμματα κατά μήκος της παραλίας) υπάρχει μια ειδυλλιακή και εξωτική εικόνα, ένα ξεχωριστό τοπίο γεμάτο εναλλαγές και "άτακτους" θαμώνες

Βρισκόμαστε στα σύνορα Ηλείας-Αχαΐας, σε έναν επίγειο παράδεισο με βαθύτατη ιστορία.

Το Κουνουπέλι και το Κουνουπελάκι Μανωλάδας γειτονεύουν με τη φημισμένη Καλογριά (ή Καλόγρια) και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα. Το Κουνουπελάκι είναι ένας αναξιοποίητος παράδεισος, με το δάσος και την αμμουδιά του να καταλήγουν σε ένα μικρό νησάκι που συνήθως, είναι προσεγγίσιμο με τα πόδια. Στους αμμόλοφους της παραλίας “καταφεύγουν” πολλές φορές γυμνιστές, αλλά και ζευγάρια που θέλουν να καταφύγουν στη φύση για να ζήσουν τον έρωτά τους.

Δείτε το drone βίντεο του haanity:

Το Κουνουπέλι κατέχει τη θέση της αρχαίας Yρμίνης, που άκμασε κατά τους Προϊστορικούς και πιθανώς τους Πρώιμους Ιστορικούς Χρόνους. Σύμφωνα με μια εκδοχή, ίχνη μυκηναϊκής ακρόπολης που έχουν εντοπιστεί εδώ ανήκουν στην Υρμίνη. Στο λόφο πάνω από το Κουνουπέλι σώζονται ερείπια μεσαιωνικής οχύρωσης, πιθανώς από την περίοδο της Φραγκοκρατίας.

Στην περιοχή βρίσκονται και τα λουτρά Υρμίνης, ένα σημαντικό μνημείο της περιοχής, με μια πλούσια δράση τις εποχές που λειτουργούσαν, καθώς τώρα βρίσκονται πλήρως εγκαταλειμμένα. Στη σύγχρονη εποχή ο σεισμός της 8ης Ιουνίου 2008 στην Ανδραβίδα, επέδρασε θετικά στις ιαματικές πηγές της Υρμίνης. Τα συγκεκριμένα λουτρά ξύπνησαν μετά τον σεισμό ενώ το αξιοσημείωτο είναι πως η ανάβλυση των νερών τους είχε σταματήσει με τον μεγάλο σεισμό του 1955.

Μεγάλης σπουδαιότητας είναι και το σπήλαιο που βρίσκεται στα λουτρά, η είσοδος του οποίου βρίσκεται μερικά μέτρα από την θάλασσα και τα ιαματικά νερά της πηγής αναβλύζουν από εκεί.

Μουσική – Τραγούδι που ακούγεται στο βίντεο: Νίκος Κοκολάκης

Πηγή βίντεο drone: haanity

Περισσότερα βίντεο: facebook.com/haanity

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα