Νέα πατέντα για ευσυγκίνητους: Πανεπιστήμιο έφτιαξε ειδικό χώρο για να κλαίνε οι φοιτητές

Νέα πατέντα για ευσυγκίνητους: Πανεπιστήμιο έφτιαξε ειδικό χώρο για να κλαίνε οι φοιτητές

Το University of Utah εμφάνισε μια ντουλάπα, όπου μπορούσαν να... εκτονώνουν το άγχος τους οι φοιτητές πριν τις τελικές εξετάσεις, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Όλοι έχουμε ένα μέρος, στο οποίο καταφεύγουμε όταν θέλουμε να αποφορτιστούμε. Δηλαδή, να κλάψουμε. Να βγάλουμε τα εσώψυχά μας, χωρίς να μας βλέπει κάποιος. Το Πανεπιστήμιο της Utah πέρασε το ξέσπασμα στο επόμενο επίπεδο: δημιούργησε την “ντουλάπα κλάματος” στη βιβλιοθήκη του κολεγίου.

Οι ιθύνοντες εξήγησαν πως προέβησαν σε αυτήν την κίνηση, αφότου διέγνωσαν την ανάγκη φοιτητών να ξεσπούν κάπου, όταν δεν μπορούν να διαχειριστούν το άγχος των εξετάσεων. Υπάρχουν κανονισμοί.

Για αρχή, επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους φοιτητές που διαβάζουν για τις τελικές εξετάσεις. Μπαίνει ένας κάθε φορά και έχει δικαίωμα να μείνει εκεί, για διάστημα 10 λεπτών. Πριν την είσοδο του, οφείλει να χτυπά. Όταν ολοκληρώνεται η αποφόρτιση, ο φοιτητής πρέπει να σβήσει το φως και να μηδενίζει το χρονόμετρο. Επίσης, αν τυχόν γράψει κάτι για την εμπειρία του στα social media, οφείλει να χρησιμοποιεί το hashtag #cryclosetuofu .

Στην ντουλάπα υπάρχουν και λούτρινα ζωάκια, αν τυχόν κάποιος νιώσει την ανάγκη να αγκαλιάσει κάτι, ενόσω κλαίει.

Tην εκτέλεση της ιδέας ανέλαβε η τελειόφοιτος στην καλών τεχνών του πανεπιστημίου -με major πτυχίο στα κεραμικά-, Nemo Miller, η οποία αρχικά ονόμασε την ντουλάπα “ένα ασφαλές μέρος για στρεσαρισμένους φοιτητές”. Δεν πήρε χρήματα από το σχολείο του. Το κατασκεύασε με τη βοήθεια του πατέρα και του θείου της, στο πλαίσιο εργασίας που είχε να κάνει για το τμήμα της ξυλογλυπτικής. Το θέμα ήταν “ένα έργο εστιασμένο στην κοινωνική παρέμβαση”.

Tοποθέτησε στους τοίχους μαλακό ύφασμα και στο πάτωμα μαλακό, ρυθμιζόμενο φωτισμό, ενώ σε εκείνη άνηκε και η ιδέα να προστεθούν λούτρινα ζωάκια. “Μεγαλώνοντας, το ασφαλές μέρος που είχα στο σπίτι μου ήταν το μπάνιο. Εκεί μπορούσα να εκτονώσω τα συναισθήματα μου, χωρίς να με καταλάβει κάποιος από τους γονείς ή τα αδέλφια μου. Ελπίζω οι φοιτητές να το χρησιμοποιήσουν”. Το χρησιμοποίησαν.

Η εκπρόσωπος Τύπου του University of Utah, Jana Cunningham δήλωσε ότι “όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να κλάψει, να ουρλιάξει, να κάνει ό,τι θέλει προκειμένου να ελευθερωθεί από το άγχος και καλώς εχόντων των πραγμάτων να νιώσει λίγο καλύτερα την εβδομάδα που προηγείται των εξετάσεων”.

H Nemo πέρασε παρεμπιπτόντως, τις εξετάσεις και πήρε πτυχίο, ενώ με την ολοκλήρωση της εξεταστικής η ντουλάπα εξαφανίστηκε από τη βιβλιοθήκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα