Νέα τρέλα θέλει τους κολυμβητές να φορούν ουρά γοργόνας

Νέα τρέλα θέλει τους κολυμβητές να φορούν ουρά γοργόνας

Οι ειδικοί προειδοποιούν πάντως πως η χρήση της πρέπει να γίνεται μετά από εκπαίδευση, ενώ βρετανικά μέσα αναφέρουν πως ο πρώτος πνιγμός από ουρά γοργόνας σημειώθηκε σε ελληνικό τουριστικό θέρετρο

Προειδοποίηση ασφαλείας προς τους γονείς εξέδωσαν οι Βρετανικές αρχές σχετικά με τη νέα "τρέλα" που κατακλύζει τη νεολαία. Συγκεκριμένα, η μόδα θέλει τους νέους να φορούν πτερύγιο γοργόνας και αναπνευστήρα ώστε να κολυμπούν στο βυθό.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν πως η χρήση του επιπρόσθετου αυτού πτερυγίου που εφαρμόζεται στα πόδια, μπορεί να οδηγήσει στον πνιγμό αν κάποιος δεν γνωρίζει πως να το χρησιμοποιεί και καλούν τους γονείς να απευθυνθούν σε εξειδικευμένους επαγγελματίες. "Αυτές οι δραστηριότητες πρέπει να γίνονται σε ασφαλές περιβάλλον" αναφέρει εκπαιδευτής θαλασσίων σπορ.

Στα ίδια δημοσιεύματα τα Βρετανικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως στις αρχές Αυγούστου ένας 19χρονος Βρετανός, πνίγηκε χρησιμοποιώντας ουρά γοργόνας σε ελληνικό τουριστικό θέρετρο, χωρίς να αναφέρουν περισσότερες πληροφορίες.

(Πηγή: sunderlandecho)

ADVERTISING

SHARE: