Ο Σαουδάραβας βασιλιάς πήγε στην Ινδονησία με αποσκευές 460 τόνων

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν, ταξίδεψε στην Ινδονησία συνοδευόμενους από χίλιους ακολούθους και λιμουζίνες

Χίλιοι ακόλουθοι, πολυτελείς λιμουζίνες και κυλιόμενες σκάλες για την επίσκεψη του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν, στην Ινδονησία.

Ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Ινδονησία αρνήθηκε να απαντήσει σχετικά με τον αριθμό των αεροπλάνων που θα μεταφέρουν ολόκληρη την αποστολή, που αποτελεί μια ιστορική επίσκεψη καθώς είναι η πρώτη για Σαουδάραβα βασιλιά στη χώρα, μετά από 47 ολόκληρα χρόνια.

Συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία χιλίων ανθρώπων, ανάμεσά τους πρίγκιπες και υπουργοί, ο μονάρχης έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο της Τζακάρτας από τον πρόεδρο της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντόντο και τιμητική φρουρά.

Ο εξοπλισμός συνολικού βάρους 460 τόνων περιλαμβάνει λιμουζίνες Mercedes και σκάλες για το αεροπλάνο του βασιλιά. Όσον αφορά τις αποσκευές, οι περισσότερες στάλθηκαν απευθείας στο νησί του Μπαλί όπου ο μονάρχης θα κάνει διακοπές μετά την τριήμερη επίσκεψη στην Τζακάρτα.

Η επίσκεψη στην Ινδονησία αποτελεί σημαντικό σταθμό της σπάνιας παγκόσμιας περιοδείας του μονάρχη την ώρα που η χώρα του επιδιώκει να διαφοροποιήσει την οικονομία της για να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο, σε ό,τι αφορά τα έσοδα της.

"Είναι μια εξαιρετικά ιστορική επίσκεψη για μας", δήλωσε ο γραμματέας της ινδονησιακής κυβέρνησης Πραμόνο Ανούνγκ. Συμφωνίες μεταξύ Ινδονησίας και Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να ανακοινωθούν, όπως και συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της ασφάλειας, της υγείας, της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας και της παιδείας, όπως αναφέρει το πρωτόκολλο. Η Ινδονησία θα ζητήσει επίσης να μπορεί να στέλνει περισσοτέρους πολίτες της στο προσκύνημα στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, τόπο γέννησης του Ισλάμ.

Σημειώνεται πως η Ινδονησία είναι μουσουλμανικό κράτος, ωστόσο είναι μετριοπαθής και πλουραλιστική.

Ο βασιλιάς Σαλμάν ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας περιοδεία τριών εβδομάδων στην Ασία, με πρώτο σταθμό τη Μαλαισία, όπου έβγαλε και μία... selfie με τον πρωθυπουργό της χώρας.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ιαπωνία, στην Κίνα και στις Μαλδίβες.

ADVERTISING

SHARE: