Οι 10 οπτικές ψευδαισθήσεις που μας έκαναν να αναρωτιόμαστε το 2016

Οι 10 οπτικές ψευδαισθήσεις που μας έκαναν να αναρωτιόμαστε το 2016

Σου αρέσουν οι σπαζοκεφαλιές και τα τεστ που δοκιμάζουν τις οπτικές και μαθησιακές σου ικανότητες, τότε δες τις δυσκολότερες οπτικές ψευδαισθήσεις για το 2016 (Vids + Pics)

Αν σου αρέσει να σερφάρεις και να επισκέπτεσαι διάφορες ιστοσελίδες ενημερωτικού ή και χιουμοριστικού περιοεχομένου τότε έχεις, σίγουρα, πέσει πάνω σε κάποια από τις παρακάτω ψευδαισθήσεις και έχεις αναρωτηθεί τί συμβαίνει με την εικόνα ή το βίντεο που βλέπεις.

Το Independent συγκέντρωσε όλες τις οπτικές ψευδαισθήσεις που μας έκαναν να αναρωτιόμαστε.

1. Οι κινούμενες κουκκίδες

Ερευνητές του πανεπιστημίου Reno της Νεβάδα δημιούργησαν μια οπτική απάτη χρησιμοποιώντας κουκκίδες που κινούνται και σχηματίζουν ένα τετράγωνο, ωστόσο η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή.

Δες και μόνος / η σου στο βίντεο.

2. Ο διφορούμενος κύλινδρος

Η δεύτερη οπτική ψευδαίσθηση σχετίζεται με τον διφορούμενο κύλινδρο, ωστόσο αυτό που περιπλέκει τα πράγμα τα είναι ο καθρέφτης που προστίθεται στο πείραμα.

3. Το Ζωοτρόπιο

Το ζωοτρόπιο της Βικτοριανής εποχής ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας και μας αφήνει να ψάχνουμε απάντηση στο πώς.

4. Οι φούσκες που αλλάζουν χρώμα

Μπορεί να λατρεύεις τα τεστάκια που αναδεικνύουν τις ικανότητες της σκέψης, αλλά και της όρασής σου, ωστόσο όσο καλός και να είσαι είναι βέβαιο ότι θα πέσεις στην παγίδα.

5. Που είναι ο αγκώνας σου;

Σ' αυτή την ψευδαίσθηση βάζεις σε λειτουργία τις άλλες σου αισθήσεις και προσπαθείς να μαντέψεις αν ο άνθρωπος που αγγίζει απαλά το χέρι σου, προσπαθώντας να φτάσει στον αγκώνα, έχει διανύσει την σωστή απόσταση προτού του πεις να σταματήσει.

Μπορεί να ακούγεται εύκολο, ωστόσο δεν είναι καθώς με κλειστά μάτια δεν μπορείς να υπολογίσεις την απόσταση από την παλάμη σου μέχρι τον αγκώνα σου.

6. Τα φωτεινά ορθογώνια

Αν δυο ορθογώνια αναβοσβήνουν την ίδια ώρα είναι λογικό τα μάτια σου να βλέπουν να αναβοσβήνουν μαζί ή και όχι.

Για να ξεγελάσεις όσους βλέπουν την οπτική απάτη μπορείς αν πειράξεις τα χρώματα, με αποτέλεσμα ο θεατής να νομίζει ότι τα τετράγωνα βρίσκονται εκτός συγχρονισμού.

7. Το κρυμμένο τηλέφωνο

Σίγουρα έχεις δει της συγκεκριμένη οπτική απάτη, όπου πάνω στο χαλί υπάρχει κρυμμένο ένα τηλέφωνο με ασορτί θήκη. Το βρήκες;

8. Ο τοίχος

Μπορεί να νομίζεις ότι πρόκειται για έναν απλό τοίχο, όπου σε μια ρωγμή του έχει σφηνώσει μια γκρίζα πέτρα, αν δεις όμως πιο προσεκτικά θα καταλάβεις ότι δεν πρόκειται για πέτρα.

9. Η τριγωνική σκεπή και ο καθρέφτης

Τι γίνεται μ' αυτή τη σκεπή. Γιατί στην πραγματικότητα έχει διαφορετικό σχήμα και στον καθρέφτη φαίνεται άλλο;

10. Τι πάει λάθος μ' αυτή τη φωτογραφία;

Οι 10 οπτικές ψευδαισθήσεις που μας έκαναν να αναρωτιόμαστε το 2016

Μπορείς να καταλάβεις τι έχει συμβεί σ΄αυτή την φωτογραφία που μας έχει κάνει αναρωτιόμαστε;

Αν δυσκολεύεσαι δες το σορτς του νεαρού και θα καταλάβεις.

ΠΗΓΗ: INDEPENDENT

ADVERTISING

SHARE: