Οι μεγαλύτεροι ηγέτες του κόσμου ως hipster

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως θα ήταν οι μεγαλύτεροι ηγέτες του κόσμου αν ήταν hipster, αν ναι η απορία σου μπορεί να λυθεί από τις παρακάτω εικόνες. (pics)

Επειδή οι hipsters έχουν κατακλείσει τον κόσμο και έχουν δημιουργήσει μια δική τους κατηγορία, κάποιος αποφάσισε να φτιάξει τα πορτραίτα των ηγετών που έγραψαν ιστορία., όχι για να τα γελοιοποιήσει αλλά να δείξει μια διαφορετική εκδοχή τους.

Και επειδή μιλάμε για μια υποκουλτούρα που έχει γίνει μόδα ας ξεκαθαρίσουμε τι είναι το hipster.

Το hipster μεταφράζεται ως μια μεταμοντέρνα υποκουλτούρα των νέων από το 2010 και ύστερα, απόγονοι κυρίως της αστικής τάξης οι οποίοι δρουν και δηλώνουν ψαγμένοι. Τους αρέσει η εναλλακτική μουσική, όπως η Bjork ή μια νέα εκδοχή της, Loreen, τρελαίνονται για τον κινηματογράφο και ειδικότερα τις indie ανεξάρτητες ταινίες, όπως Once, Weekend, Like Crazy και γενικότερα την τέχνη. Το hipster είναι κατάσταση, είναι μία μείξη στυλ, μόδας, γούστων και συμπεριφορών. Στάσεις και αναπαραστάσεις στην καθημερινότητα των νέων του σήμερα.

Hipster, λοιπόν είναι μια προσπάθεια φετιχοποίησης παλαιότερων στοιχείων και χαρακτηριστικών μιας άλλης υποκουλτούρας, τα οποία παίρνονται, μετουσιώνονται σε κάτι μοντέρνο και οικείο κι έπειτα αφομοιώνονται απ' τους hipsters. Ο πρώτος hipster idol, σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν ο ηθοποίος James Dean.

1. John F. Kennedy

2. Mahatma Gandhi

3. Che Guevara

4. Vladimir Lenin

5. Nelson Mandela

6. Abraham Lincoln

7. Margaret Thatcher

8. Winston Churchill

9. Mao Zedong

Πηγή: BoredPanda

ADVERTISING

SHARE: