Pokemon Go: Το χωριό της Κρήτης αντιστέκεται στην επέλαση των τεράτων τσέπης

default image

Ποιο είναι το χωριό που ανάρτησε πινακίδα στην είσοδό του, προειδοποιώντας τους επισκέπτες που στα όρια της επικράτειάς του δεν υπάρχουν Pokemon;

“Δεν έχουμε Pokemon στο χωριό μας”. Αυτή είναι η πινακίδα που παρατηρεί κανείς μπαίνοντας στο χωριό Κάνδανο της Κρήτης. Μπορεί όλη η χώρα, αν όχι όλος ο πλανήτης, να κινείται σε ρυθμούς Pokeball και παιχνιδιού μεταξύ πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας, οι Κρητικοί όμως από την Κάνδανο δεν αστειεύονται. Εδώ δεν παίζουμε Pokemon Go!

 

Κτισμένη στο κέντρο της επαρχίας Σελίνου, σε ένα λεκανοπέδιο στο νομό Χανίο, η Κάνδανος, κυρίως αγροτική και κτηνοτροφική περιοχή, διαθέτει πλούσια ιστορία. Το όνομα της προέρχεται από το αρχαίο «Καντανία» που σημαίνει «Πόλη της νίκης». Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι προέρχεται από το «Κάντορες», που σημαίνει οι κρατούντες.

Άκμασε στα Βυζαντινά χρόνια και για το λόγο αυτό διαθέτει πληθώρα βυζαντινών ναών με πιο σημαντική ίσως την Αγία Άννα στο Ανισαράκι. Στην είσοδο της υπάρχει μια εικόνα με την Αγία Άννα να θηλάζει την Παναγία. Θεωρείται σπάνια εικόνα και πολλοί τουρίστες κάθε χρόνο ρωτάνε που βρίσκεται για να την επισκεφτούν. Άλλες Βυζαντινές εκκλησίες είναι ο Άγιος Γεώργιος, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στα Καβαλαριανά, η Αγία Αικατερίνη, η Παναγία στο Ανισαράκι, η Αγία Κυριακή στα Μπενουδιανά κ.α.

Κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο καταστράφηκε από τους Γερμανούς γιατί οι κάτοικοι της αντιστάθηκαν στο χωριό Φλώρια και στο φαράγγι και σκότωσαν 25 Γερμανούς. Μαρμάρινα αντίγραφα των πινακίδων που άφησαν οι Γερμανοί βρίσκονται στο μνημείο στην πλατεία του χωριού.

ΠΗΓΗ PARAKRITIKA.GR/ KANTANOUSELINOU

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα