Satisfaction Challenge: Η νέα μόδα που βγάζει τις Ρωσίδες από τα ρούχα τους

Satisfaction Challenge: Η νέα μόδα που βγάζει τις Ρωσίδες από τα ρούχα τους

Ξεκίνησε μόλις στα μέσα του Γενάρη, και αφού άναψε φωτιές στην Ρωσία, το Satisfaction Challenge έχει καταφέρει να πάει τις video-προκλήσεις σε άλλα επίπεδα

Θυμόσαστε ποια ήταν η περσινή μανία στα ερασιτεχνικά – και όχι μόνο – video στο youtube; Το mannequin challenge, όπου όλοι προσπαθούσαν να μείνουν ακίνητοι καθώς η κάμερα περιδιάβαινε τον χώρο. Πρόπερσι; Να ήταν το Bucket Challenge ή μήπως ήταν πιο παλιά; Όπως και να έχει οι video-προκλήσεις είναι μία μόδα που κάνει σύντομους κύκλους που ξεφουσκώνουν απότομα. Η πλέον πρόσφατη είναι το Satisfaction Challenge και είναι παιδί του 2018 και μας έρχεται από την Ρωσία.

Η αρχή έγινε στις 16 Ιανουαρίου όταν μέσα στην βαρεμάρα τους μερικοί νεαροί σπουδαστές της κορυφαίας ρωσικής σχολής πτητικών επαγγελμάτων, του Ulyanovsk Institute of Civil Aviation, αποφάσισαν να σκηνοθετήσουν και να δώσουν την δική τους εκδοχή στο Satisfaction του Benny Benassi.

Το video έγινε σε χρόνο ρεκόρ viral και φυσικά το είδαν και κάποιοι που δεν χάρηκαν και τόσο κοινώς ποιος είδε την ομοφοβική Ρωσία και δεν φοβήθηκε. “Ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται κάτω από τα τιμημένα πηλίκια της ρωσικής αεροπορίας”, “δεν ξέρω για τους άλλους αλλά ειδικά αυτός που τρώει την μπανάνα (σ.σ. κάπως προκλητικά) πρέπει να αποβληθεί”.

Κάτι ότι οι σπουδαστές το μάζεψαν αμέσως “εμείς πλάκα κάναμε, και όλοι έχουμε κοπέλες,  και δεν είναι αυτό που νομίσατε, και συγνώμη αν περάσαμε λάθος εικόνα”, κάτι ότι πρυτάνευσε η λογική αλλά κυρίως ότι αποτέλεσαν το πρώτο κύμα σε ένα τσουνάμι video που είχε σε εξέλιξη , βοήθησε να μην την πληρώσουν ακριβά.

Το θέαμα και την ιδέα ζήλεψαν και άλλα παλικάρια και σκηνοθέτησαν τα δικά τους video σε άλλες σχολές στρατιωτικές και μη σε όλη την Ρωσία και αργότερα βγήκε και στην κοινωνία και μπήκε σε οικοδομές, εστιατόρια και γενικώς όπου έλειπε η γάτα χορεύαν τα ποντίκια στους ρυθμούς τους Satisfaction Challenge.

Για την ιστορία να πούμε ότι oi πρώτες που έτρεξαν από το εξωτερικό να συνδράμουν και να σταθούν στο πλευρό στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Ρώσων σπουδαστών του Ulyanovsk Institute of Civil Aviation ήταν κάποιες φανταρίνες του ισραηλινού στρατού.

Πίσω όμως στην Ρωσία που μπορεί να γιόρτασε αυτές τις μέρες τα 75 χρόνια από την νίκη στο Στάλινγκραντ αλλά το κόκκινο το έχει ξανοίξει αρκετά από το ’90 και μετά. Κάποιοι έξυπνοι (σ.σ. τα λες και λαμόγια, με την καλή έννοια) του μάρκετινγ και της διαφημιστικής αγοράς σε χρόνο μηδέν σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν την μανία του Satisfaction Challenge και να δημιουργήσουν επαγγελματικά video για πελάτες ή πιθανούς πελάτες.

Ο ρωσικός υπερσουρεαλισμός βρήκε έναν νέο καμβά να ξεδιπλωθεί και να ενώσει δίμετρες Ρωσίδες με καλάζνικοφ και μπερέτες αλλά και ρακούν με δαντελωτά εσώρουχα. Πλέον τα λόγια είναι περιττά καθώς το Sattisfaction Challenge έχει όλα αυτά τα στοιχεία που μπορεί να σε αφήσουν άφωνο.

Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο
Το ΚΤΕΟ όπως θα έπρεπε να είναι
Βλέποντας την οπλοκατοχή με άλλο μάτι
Άντε γεια: ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο Σπάρτακ στο χόκεϊ
Και τα ρακούν έχουν ψυχή

– Φωτογραφία: Youtube, με πληροφορίες από το rbth.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα