Σούπερ κακός ρομποτικός λύκος θα σώσει τις φάρμες της Ιαπωνίας

Σούπερ κακός ρομποτικός λύκος θα σώσει τις φάρμες της Ιαπωνίας

Αν δεν ξέρεις πώς να προστατεύσεις τις καλλιέργειές σου από λαίμαργους εισβολείς, μια ομάδα Ιαπώνων σχεδιαστών ρομπότ έχει τη λύση

Ένας ρομποτικός λύκος που έχει σχεδιαστεί για την προστασία των αγροκτημάτων πήρε το “πράσινο φως” από τους γεωργικούς συνεταιρισμούς του ανατολικού νομού Chiba της Ιαπωνίας και οδεύει προς μαζική παραγωγή.

Ο «Super Monster Wolf», όπως έχει ονομαστεί, κατάφερε να περάσει με επιτυχία τις δοκιμές και να κρατήσει αγριόχοιρους μακριά από τις καλλιέργειες στην πόλη Kisarazu. Κρίθηκε μάλιστα πολύ πιο αποτελεσματικός από τους ηλεκτρικούς φράχτες.

Δείτε το βίντεο:

Το ρομπότ μήκους και ύψους 65 και 50 εκατοστών αντίστοιχα καλύπτεται από γούνα, έχει μεγάλα λευκά δόντια και τα κόκκινα μάτια του μπορούν να φωτιστούν ώστε να φαίνονται στο σκοτάδι. Λειτουργεί με ηλιακές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και μπορεί να παράξει μια σειρά θορύβων και ουρλιαχτών ώστε να αποτρέψει λαίμαργα ζώα από το να πλησιάσουν τα σπαρτά.

 

Όταν εντοπίζει κάποιο άγριο ζώο σε κοντινή απόσταση (η εμβέλειά του φτάνει το ένα χιλιόμετρο), τα μάτια του σούπερ κακού λύκου ανάβουν και αρχίζει να ουρλιάζει, όπως μετέδωσε το Asahi TV.

Ο ρομποτικός λύκος αναμένεται να διατεθεί στην αγορά στο εγγύς μέλλον έναντι περίπου 514.000 γιεν (4.840 δολάρια).

(Με πληροφορίες από BBC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα