Τα one in a million δίδυμα κορίτσια

Τα one in a million δίδυμα κορίτσια

Η Μarcia -αριστερά- και η Millie -δεξιά- είναι αδελφές. Δίδυμες. Το National Geographic τους έδωσε το πρωτοσέλιδο του, στο ειδικό τεύχος για τα στοιχεία που προσδιορίζουν τις φυλές, για αυτά που τις ενώνουν και όσα τις χωρίζουν. Διαβάστε το γιατί.

Το κοριτσάκι στα αριστερά λέγεται Marcia. Αυτό στα δεξιά λέγεται Millie. Το επίθετο και των δυο είναι Biggs και είναι δίδυμες. Από τις περιπτώσεις που οι δάσκαλοι στο σχολείο τους, το King Solomon International Business School του Aston, στο Birmingham δεν αγχώνονται για το πώς θα τις αναγνωρίσουν. Από αυτές που έζουν ζήσει το ρατσισμό, πέραν της έκπληξης του κοινού.

Αυτό που συνέβη με τα παιδιά της 47χρονης -Aγγλίδας- Amanda και του 51χρονου -Τζαμαϊκανού- Michael γίνεται μια φορά στο εκατομμύριο, όπως είχε γράψει στις 3 Σεπτεμβρίου του 2017 η Birmingham Mail. Τόσες είναι οι πιθανότητες δίδυμα να ‘χουν διαφορετικό χρώμα δέρματος και ματιών. Χρειάζεται η συνεργασία επτά διαφορετικών γονιδίων για να καθορίσουν το χρώμα του δέρματος κάθε παιδιού.

 

Την ημέρα που γεννήθηκαν, στις 3 Ιουλίου του 2006, ήταν ίδιες. Όπως περνούσε ο καιρός, το δέρμα της Millie άρχισε να παίρνει πιο σκούρο τόνο, ενώ τα γαλάζια μάτια της Marcia “άνοιγαν”. Όπως και τα μαλλιά της, τα οποία αποκτούσαν και μπούκλες. Σαν και αυτά της μητέρας της. Η Millie άρχισε να μοιάζει πιο πολύ στον πατέρα της.

Η Αmanda είχε δηλώσει στη Sun πως “όταν είπα στην πρώτη τους δασκάλα πως είναι δίδυμα, είχε μείνει άναυδη. Παρατήρησα ότι αυτό συνέβαινε με όλους όσοι μάθαιναν για τις κόρες μου. Όταν έβλεπα αγνώστους να σταματούν στο δρόμο και να μας κοιτάζουν, πριν με ρωτήσουν “είναι δίδυμα;” και απορήσουν με το “ναι” μου, σχολιάζοντας “μα το ένα είναι λευκό και το άλλο μαύρο” εκνευριζόμουν. Τους εξηγούσα πως όλα οφείλονται στα γονίδια. Μετά επικέντρωσα στο πόσο όμορφες είναι και πόσο τυχερή είμαι εγώ που τις έχω”.

 

Τα κορίτσια της κάνουν τα πάντα μαζί. Λατρεύουν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο χαρακτήρας τους δεν είναι ίδιος. “Όταν ήταν μικρότερες η Millie ήταν πάντα ντροπαλή. Όχι πια. Τώρα έχει γίνει… επιβλητική, οργανωτική και θέλει να είναι τα πάντα υπό τον έλεγχο της. Συχνά λέει στην Marcia τι να κάνει. H Μarcia είναι περισσότερο αγοροκόριτσο. Η Millie κάνει τα κοριτσίστικα πράγματα και έχει για αγαπημένο χρώμα το ροζ”.

Στο σχολείο η Marcia διακρίνεται στις γυμναστικές επιδείξεις και η Millie στο θέατρο. “Και οι δύο είναι εξωστρεφείς και θετικές, κάτι που είναι θαυμαστό. Όπου και αν βρίσκονται, κάνουν τους ανθρώπους που είναι στον ίδιο χώρο να γελούν”.

Αμφότερες έχουν καταλάβει την έννοια του ρατσισμού, διότι την έχουν ζήσει. Η Millie λέει πως “ρατσισμός είναι όταν κάποιος σε κρίνει από το χρώμα του δέρματος σου και όχι για το χαρακτήρα σου” με την Marcia να προσθέτει “είναι κάτι το αρνητικό, γιατί πληγώνει τα συναισθήματα ανθρώπων”. Ο πατέρας τους ομολογεί πως είχε πέσει θύμα εχθρικής διάθεσης, λόγω του χρώματος που έχει το δέρμα του, όταν ήταν παιδί “αλλά τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά”.

Τι ισχύει με τα συγκεκριμένα κορίτσια

Η γέννηση διδύμων είναι φαινόμενο που παρατηρείται σε μια στις 100 γέννες. Όταν ένα ζευγάρι μιγάδων αποκτούν ετεροζυγωτικά δίδυμα, τα χαρακτηριστικά εξαρτώνται από πολλές μεταβλητές. Επηρεάζονται και από τους προγόνους των γονέων, όπως είπε στο National Geographic (που αναγνώρισε ότι ” στο παρελθόν, για δεκαετίες τα πρωτοσέλιδα μας ήταν ρατσιστικά“)  η Alicia Μartin, στατιστικός γενετιστής, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Broad Institute στο Cambridge. Τόνισε πως τον 21ο αιώνα η ιδέα της φυλής είναι ανθρώπινη εφεύρεση “με τη σύγχρονη επιστήμη να επιβεβαιώνει πως οι ορατές διαφορές μεταξύ των λαών είναι… ατυχήματα της ιστορίας”, αποτέλεσμα των μεταλλάξεων και των μεταναστεύσεων, όπως και της απομόνωσης ορισμένων πληθυσμών, αλλά και τη διασταύρωση άλλων.

Το ωάριο μιας γυναίκας που είναι μιγάδα, περιέχει συχνά γονίδια που κωδικοποιούνται για το λευκό και το μαύρο χρώμα. Το σπέρμα ενός άνδρα που είναι μιγάς, φέρει επίσης ποικιλία διαφορετικών γονιδίων. Όταν ενώνονται, δημιουργούν παιδί μεικτής φυλής. Παρ’ όλα αυτά, πολύ σπάνια το ωάριο ή το σπερματοζωάριο ενδεχομένως να περιέχει γονίδια που κωδικοποιούνται για ένα μόνο χρώμα δέρματος. Οι πιθανότητες για κάθε σενάριο ζευγαριού μεικτής φυλής είναι μία στις 100. Όλα ωστόσο, μπορούν να συμβούν αν η γυναίκα συλλάβει ετεροζυγωτικά δίδυμα. Όπως στην περίπτωση της Amanda.

Υπάρχει και η περίπτωση που δυο ωάρια γονιμοποιούνται από δυο διαφορετικά σπερματοζωάρια, ταυτόχρονα. Αυτό συμβαίνει απίσης, μια φορά στις 100. Όταν ένα σπερματοζωάριο που περιέχει άσπρα γονίδια ενώνεται με παρόμοιο ωάριο και άλλο μαύρων γονιδίων με ένα αντίστοιχο (παράλληλα) προκύπτουν μωρά με διαφορετικό χρώμα δέρματος. Αυτό συμβαίνει μια φορά στο εκατομμύριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα