Το 'στοιχειωμένο' Ξενία και το μαγικό Ναύπλιο, από ψηλά

Το 'στοιχειωμένο' Ξενία και το μαγικό Ναύπλιο, από ψηλά

Πετώντας πάνω από το γραφικό και ιστορικό Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Πλάνα από Μπούρτζι, Παλαμήδι, Ακροναυπλία και από την Παλιά Πόλη (Drone Video)

Για πολλούς το Ναύπλιο είναι, αν όχι η ομορφότερη, μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας.

Στο παρακάτω drone video του haanity, μπορείτε να δείτε πλάνα από το Μπούρτζι, το Παλαμήδι, την Ακροναυπλία και από την εντυπωσιακή Παλιά Πόλη.

Στην Ακροναυπλία δεσπόζει το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο "Ξενία". Το ξενοδοχείο πρόσφερε μια συγκλονιστική θέα στο Παλαμήδι, προς την παραλία της Αρβανιτιάς και τη θάλασσα από τη μια μεριά του, και προς την Παλιά Πόλη από την άλλη.

Το ξενοδοχείο άνοιξε τις πύλες του το 1961. Το κτίριο το σχεδίασε ο αρχιτέκτων Ιωάννης Τριανταφυλλίδης, ένας εκ των ταλαντούχων νέων αρχιτεκτόνων που επιστράτευσε ο Άρης Κωνσταντινίδης για να σχεδιάσουν τα Ξενία σε διάφορες τοποθεσίες της χώρας, και είχε 58 δωμάτια. Το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό εδώ και 14 χρόνια, και πραγματικά ρημάζει.

Στη θέση του υπήρχε παλαιότερα το νοσοκομείο της Ακροναυπλίας, το οποίο χρησιμοποιείτο αδιαλείπτως μέχρι και τα χρόνια του Καποδίστρια. Δίπλα από το "Ξενία" υπήρχαν οι φυλακές που άνοιξε ο Μεταξάς το 1937, όπου φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν χιλιάδες αριστεροί αγωνιστές. Μάλιστα, οι φυλακές της Ακροναυπλίας είχαν μετονομαστεί επισήμως σε "Στρατόπεδο Κράτησης Κομμουνιστών".

Ώς το 1966 οι φυλακές της Ακροναυπλίας άδειασαν, ενώ το 1970 η χούντα τις γκρέμισε, προκειμένου να χτιστεί το δεύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα, που κατέλαβε ολόκληρο τον αρχαιολογικό χώρο.

Στην Ακροναυπλία υπάρχει και η εντυπωσιακή είσοδος του "Ναυπλία Παλλάς". Πρόκειται για μία υπόγεια στοά στο βράχο, μήκους 100 μέτρων που οδηγεί στα ασανσέρ που οδηγούν προς το ξενοδοχείο, κάτι που είναι πραγματικά ιδιαίτερο και μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Βίντεο: haanity

ADVERTISING

SHARE: