Βίντεο: Η εντυπωσιακή 'θάλασσα ομίχλης' στην Καλιφόρνια

Βίντεο: Η εντυπωσιακή 'θάλασσα ομίχλης' στην Καλιφόρνια

Το βίντεο με την πυκνή ομίχλη που κινείται σαν τσουνάμι πάνω από το δάσος της Καλιφόρνια κάνει το γύρο των social media

Με μια πρώτη ματιά έχει κανείς την εντύπωση πως παρακολουθεί μανιασμένα κύματα στη θάλασσα. Ωστόσο, πρόκειται στην πραγματικότητα για μια "θάλασσα ομίχλης" που κατακλύζει τις πλαγιές της Καλιφόρνια. Το βίντεο που θα δείτε σάρωσε τα social media και έγινε viral σε λίγες ώρες από την ανάρτησή του.

Την μαγευτική εικόνα απαθανάτισε ο φωτογράφος Jonathan Mitchel πριν από δύο εβδομάδες, ωστόσο τα τελευταία εικοσιτετράωρα τείνει να καταλύσει το διαδίκτυο. Ο Αμερικανός φωτογράφος ζει και εργάζεται στο Σαν Φρανσίσκο και ειδικεύεται σε τοπία, timelapse και εικόνες αρχιτεκτονικής.

Διαβάζουμε πως αυτή η πυκνή ομίχλη είναι συνήθης στις ακτές της Καλιφόρνια. Παρατηρείται κυρίως κατά τους φθινοπωρινούς μήνες και ως τις αρχές τις άνοιξης, περίοδο δηλαδή που αυξάνονται οι βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Η ομίχλη παραμένει τόσο πυκνή που η ορατότητα περιορίζεται στα 200μ. ή ακόμη και σε μικρότερη απόσταση, ενώ το φαινόμενο μπορεί να επεκταθεί σε έκταση άνω των 650χλμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ακραία της μορφή, αυτή η ομίχλη μπορεί να μειώσει την ορατότητα ακόμη και στα τρία μέτρα.

ADVERTISING

SHARE: