Βίντεο: Η ‘Μύκονος’ του Ιονίου που μοιάζει ανέγγιχτη από την κρίση

Βίντεο: Η ‘Μύκονος’ του Ιονίου που μοιάζει ανέγγιχτη από την κρίση

Το ελληνικό λιμάνι που δεν το άγγιξε η κρίση μια ανάσα από την αρχαία Ολυμπία

Απολαύστε μια μαγευτική πτήση πάνω από τη “Μύκονο” του Ιονίου, ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα και τουριστικά μέρη στην Πελοπόννησο, που μοιάζει ανέγγιχτο από την κρίση. Μιλάμε φυσικά για το Κατάκολο της Ηλείας, το επίνειο του Πύργου.

Το νησιώτικο χρώμα, τα εμπορικά καταστήματα, τα καφέ μπαρ και οι πολλές ψαροταβέρνες δίπλα στο κύμα, συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν θυμίζει καθόλου Πελοπόννησο, αλλά μάλλον κυκλαδίτικο τουριστικό προορισμό. 

Στο μεγάλο λιμάνι του προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια όλες τις εποχές του χρόνου. Κοντά βρίσκεται η παγκοσμίου φήμης Αρχαία Ολυμπία.

Είναι τόπος καταγωγής του πασίγνωστου εφοπλιστή Γιάννη Λάτση (1910-2003).

Δείτε το drone βίντεο του haanity:

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της Τράπεζας της Ελλάδας για το πρώτο εξάμηνο του 2017, το λιμάνι του Κατακόλου είναι στην 5η θέση στις αφίξεις (7,9%) και στις εισπράξεις (6,9%) και στους επιβάτες (11,9%) πανελλαδικά. Η θέση του Κατακόλου γίνεται ακόμα σημαντικότερη, αν ληφθεί υπόψη ότι είναι ο μοναδικός ηπειρωτικός προορισμός, αφού στις πρώτες τέσσερις θέσεις είναι ο Πειραιάς και τρία νησιωτικά λιμάνια (Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μύκονος).

Πηγή βίντεο drone: haanity

Περισσότερα βίντεο: facebook.com/haanity

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα