Βίντεο: Η τρομακτική στιγμή που ένα τσιτάχ εισβάλλει αθόρυβα στο τζιπ τουριστών

Βίντεο: Η τρομακτική στιγμή που ένα τσιτάχ εισβάλλει αθόρυβα στο τζιπ τουριστών
Η εισβολή τσιτάχ σε τζιπ στη διάρκεια σαφάρι στο Σερενγκέτι © REUTERS

Ο οδηγός του γκρουπ προσπάθησε να κάνει τους επιβάτες του οχήματος να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους

Την «ανάσα» ενός τσιτάχ ένιωσε ένας τουρίστας κατά τη διάρκεια σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι στην Τανζανία.

Ο Britton Hayes, απολάμβανε την περιπέτεια του σαφάρι, παρατηρώντας τις κινήσεις τριών μικρών τσιτάχ, όταν ξαφνικά άκουσε τον οδηγό του γκρουπ να του λέει με ήρεμη φωνή: «Μην κινείσαι, μη μιλάς, μην κοιτάξεις πίσω σου».

Πίσω από τον Hayes, είχε πάρει θέση ένα από τα αιλουροειδή, έχοντας γαντζώσει τα νύχια του στο κάθισμα δίπλα από τον… ανυποψίαστο τουρίστα.

Το γεμάτο περιέργεια τσιτάχ έμεινε για λίγα λεπτά στο τζιπ με τους τουρίστες, «εξερεύνησε» το χώρο και στη συνέχεια αποχώρησε, με τους καρδιακούς παλμούς του Hayes να επανέρχονται στο φυσιολογικό…

Περιγράφοντας τη… στενή επαφή του με το ταχύτερο αιλουροειδές στον πλανήτη, ο Hayes δεν παρέλειψε να δώσει εύσημα στον οδηγό του γκρουπ, ο οποίος κατάφερε να κάνει όλους τους επιβάτες του τζιπ να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, με αποτέλεσμα η αιφνιδιαστική επίσκεψη του τσιτάχ να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

Άπαντες ένιωσαν τον φόβο να τους κυριεύει, αν και ουσιαστικά ουδέποτε υπήρξε πραγματική απειλή από το εντυπωσιακό αιλουροειδές, όπως είπε αργότερα ο οδηγός του γκρουπ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα