ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΟΥ ‘ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ’ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ

Από την 20χρονη Κική στην Κοζάνη, στον σπιτονοικοκύρη που δολοφονήθηκε και στοιβάχτηκε σε μπαούλο και από τον σύζυγο που πετάχτηκε σε μπαζωμένο πηγάδι στον δολοφόνο με τον θιγμένο ανδρισμό. To WE σας παρουσιάζει τους δράστες που εμφανίστηκαν στην εκπομπή "Φως στο Τούνελ" ψάχνοντας τα θύματά τους

Το τέλειο έγκλημα, απλώς δεν υπάρχει. Οι δράστες ανθρωποκτονιών προσπαθούν με κάθε μέσο να εξαφανίσουν ίχνη και ενοχοποιητικά στοιχεία, η αλήθεια όμως αργά ή γρήγορα αποκαλύπτεται και ο κρότος μοιάζει ακόμα δυνατότερος. Πόσο μάλλον όταν οι ίδιοι οι δολοφόνοι, άλλοτε ως πιστοί φίλοι, άλλοτε ως στοργικοί σύντροφοι, άλλοτε ως τεθλιμμένες σύζυγοι, εμφανίζονται δημοσίως, για να εκφράζουν την ανησυχία τους, τραβώντας πάνω τους βλέμματα και υποψίες. Η γλώσσα του σώματος και το παρελθόν δεν κρύβονται και συχνά, αν όχι πάντα, οδηγούν στην εξιχνίαση και των πιο καλά “οργανωμένων” εγκλημάτων.

Με αφορμή την εξιχνίαση της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου από τη μητέρα και τον πατριό του, θυμηθείτε τις περιπτώσεις εκείνες, όπου οι δολοφόνοι εμφανίστηκαν στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”, δηλώνοντας έκπληκτοι και ανήσυχοι για την εξαφάνιση των θυμάτων τους, ενώ με περίσσιο θράσος επιχειρούσαν να παραπλανήσουν τις Αρχές και το τηλεοπτικό κοινό.

Τις δολοφόνησε γιατί μείωναν τον ανδρισμό του, αλλά δήλωνε έκπληκτος για την εξαφάνισή τους

 

Οι 29χρονος Βαλμπόνα Πέπα, αλβανικής καταγωγής, και η 20χρονη Μάσια-Χόζα Βελόζο Ντι Μενέζις, μητέρα ενός ανήλικου κοριτσιού από τη Βραζιλία, εξαφανίστηκαν από τη Σκάλα Πολυχνίτου Μυτιλήνης, στις 2 Αυγούστου του 2002.

Ο Στέλιος Φτεριανός ήταν ο φίλος μίας από τις δύο εξαφανισθείσες, που δήλωνε πρόθυμος να μιλήσει στην εκπομπή για να βρεθούν οι δύο γυναίκες.

Οι δύο νεαρές βρίσκονταν στο νησί για διακοπές και θα συναντούσαν το φίλο της Βαλμπόνας που έμενε εκεί. Όπως ισχυριζόταν, ο -όπως αποδείχτηκε- δολοφόνος τους, τις μετέφερε με το αυτοκίνητο στο κέντρο του νησιού για κάποιο ραντεβού και έκτοτε έχασε τα ίχνη τους. Θα έφευγαν όπως ισχυρίστηκε, με το σκάφος κάποιου φίλου τους για τη Χίο. Τα προσωπικά τους αντικείμενα αλλά και το κινητό της Βαλμπόνας, βρέθηκαν στο δωμάτιό τους.

Η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη και οι συνεργάτες της εκπομπής βρέθηκαν στη Μυτιλήνη για την υπόθεση και ανακάλυψαν στοιχεία που έδειχναν προς τον Φτεριανό. Τη νύχτα της εκπομπής αποκαλύφτηκε, ότι είχε συλληφθεί παλιότερα στην Αθήνα, για εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών που κρατούσε κλειδωμένες σε ένα διαμέρισμα και τις απειλούσε με όπλο. Κι όμως η αστυνομία της Μυτιλήνης στην αρχή και η Ασφάλεια Αθηνών στη συνέχεια, δε γνώριζαν το βασικό αυτό στοιχείο που πρόδιδε την εγκληματική του δράση. Την ίδια νύχτα που βγήκε στο τηλέφωνο της εκπομπής, παγιδεύτηκε στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου και φάνηκαν τα ψέματά του.

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Αθήνα όπου ομολόγησε ότι σκότωσε τις δύο γυναίκες γιατί τον απέρριψαν ερωτικά και τον ειρωνεύονταν σαν άνδρα. Τις οδήγησε σε μια θαλάσσια περιοχή με πολλά ρεύματα και εξαφάνισε τα πτώματά τους. Στη συνέχεια άλλαξε την ομολογία του και έλεγε ότι δεν γνωρίζει για την τύχη τους. Το σκηνικό της διπλής δολοφονίας το είχε αναφέρει η Αγγελική Νικολούλη στους αστυνομικούς σε κατάθεσή της, πολύ πριν το ομολογήσει ο ίδιος. Ο δράστης καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Τα πτώματα των δύο νεαρών γυναικών, δεν βρέθηκαν ποτέ.

Τον σκότωσαν οι φίλοι του και έψαχναν… το “Φως στο Τούνελ”

 

Ο Γιάννης Κυριατζίδης εξαφανίστηκε την επομένη της γιορτής του, στις 7 Ιανουαρίου 2007, στον Προφήτη Ηλία Καβάλας. Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από τέσσερα χρόνια, ώστε να αποκαλυφθεί πως έπεσε θύμα δολοφονίας της ίδιας του της παρέας, έπειτα από μια διαμάχη για οικονομικές διαφορές.

Το φρικιαστικό της υπόθεσης, είναι πως οι τρεις άνδρες που φαίνεται πως εμπλέκονται στη δολοφονία και την εξαφάνιση του πτώματος, συμμετείχαν ενεργά από την αρχή στην αναζήτηση του αγνοούμενου, ενώ ένας από αυτούς μίλησε και στην εκπομπή. Ο Ευγένιος που παγιδεύτηκε στη ζωντανή εκπομπή, συμμετείχε στην έρευνα αναζήτησης με φίλους στη Γερμανία, “ανήσυχος” για την τύχη του ανθρώπου που είχε εξαφανίσει μαζί με άλλους.

Ο Ευγένιος που μιλούσε στο “Τούνελ”, ήταν ένας από τους τρεις της φονικής παρέας. Βοήθησε στην ταφή του στο οικόπεδο ενός ακόμη φίλου, στην ορεινή περιοχή Φωλιά της Καβάλας. Ήταν αυτός που προκάλεσε το σοβαρό επεισόδιο στην παρέα που κατέληξε στη σφαγή και στην ταφή του φίλου τους. Όπως αποδείχτηκε, ο άτυχος Γιάννης είχε πέσει θύμα κλοπής και ανάμεσα στα κλοπιμαία ήταν και χρήματα των δραστών, οι οποίοι δυσπιστούσαν πως το θύμα τους έλεγε την αλήθεια.

Στα χέρια της Ασφάλειας έπεσε και ο Γιάννης, γνωστός με το ψευδώνυμο “παππούς”, που ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι αυτός σκότωσε με μαχαίρι το φίλο του και τους οδήγησε στο σημείο της ταφής όπου και βρέθηκαν τα οστά του.

Τον σκότωσε η οικογένειά του, που έκανε το λάθος να γυρίσει στην Ελλάδα… για διακοπές

 

Στις 19 Ιουλίου 2009, η κοινή γνώμη πάγωσε από την αποκάλυψη ότι η μάνα σκότωσε τον σύζυγό της και με τη βοήθεια των παιδιών της, εξαφάνισαν το πτώμα του και σκηνοθέτησαν την εξαφάνισή του.

Η εκπομπή του Alpha ερεύνησε την υπόθεση των Γρεβενών, την Παρασκευή 3 Απριλίου του ίδιου έτους. Ο 57χρονος Ζήσης Σιώζος, Έλληνας της Γερμανίας, είχε χαθεί στις 16 Ιουλίου του 2008 από το Δοτσικό των Γρεβενών, όπου βρισκόταν για διακοπές με τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του ηλικίας 20 και 18 χρόνων. Οι σχέσεις τους τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ κακές, κυρίως λόγω της ανεργίας του πατέρα, που τον είχε κάνει οξύθυμο και πιεστικό.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε είχε προηγηθεί ένας ακόμη καβγάς με τη σύζυγό του. Η οικογένειά του δήλωνε πως έφυγε από το σπίτι για μια βόλτα στο βουνό και δεν ξαναγύρισε. Οι έρευνες των Αρχών και Ειδικών Ομάδων που όργωσαν κυριολεκτικά την περιοχή δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα. Η σύζυγος και τα δυο παιδιά του έφυγαν για την Κολονία όπου ζούσαν, χωρίς να ενημερώσουν τα αδέλφια του για το χαμό του. Όλοι πίστευαν πως κάτι άσχημο του είχε συμβεί και αναζήτησαν την αλήθεια στο “Τούνελ”.

Οι σοβαρές αντιφάσεις στις μαρτυρίες της συζύγου και των παιδιών του στην εκπομπή, άνοιξαν το δρόμο για την εξιχνίαση. Η Αγγελική Νικολούλη αιφνιδίαζε συχνά στο τηλέφωνο τη σύζυγο, το γιο και τη κόρη του και τους μιλούσε για τη μοιραία νύχτα. Με το πέρασμα του χρόνου, τα παιδιά κυρίως ξεχνούσαν βασικές λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα να πέφτουν σε αντιφάσεις για τον καβγά και που βρήκαν τον πατέρα τους όταν επέστρεψαν στο σπίτι. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση της κόρης που ξεσπούσε σε κλάματα, αρνούμενη παρόλα αυτά, να αποκαλύψει την αλήθεια.

Όταν η σύζυγος ανέφερε πως θα επέστρεφε και πάλι για διακοπές με το γιο της στο σπίτι του Δοτσικού, η δημοσιογράφος ενημέρωσε την τοπική αστυνομία που τους συνέλαβε και απέσπασε την ομολογία τους. Η σύζυγος βρίσκεται στη φυλακή, ενώ αναμένεται η διεξαγωγή της δίκης για την υπόθεση.

Η γυναίκα “αράχνη” που σκότωσε και έθαψε τον άνδρα της με τη βοήθεια του εραστή της

 

Η εξαφάνιση του άτυχου επιχειρηματία Θεόδωρου Ταμπακίδη, αποδείχτηκε πως ήταν ένα άγριο, καλοστημένο έγκλημα. Δράστης και εγκέφαλος του σατανικού σχεδίου, η σύζυγός του με την οποία βρισκόταν σε διάσταση. Η γυναίκα-“αράχνη” το βράδυ της Τρίτης 29 Απριλίου 2009, τον πυροβόλησε με καραμπίνα στο σπίτι τους στην Περιστερά, σε απόσταση αναπνοής από τα δυο ανήλικα παιδιά τους. Η αρρωστημένη ζήλια της, την τύφλωσε και δε δίστασε να χρησιμοποιήσει τα ίδια της τα παιδιά σαν ψευδομάρτυρες για να καλύψει το άγριο έγκλημά της.

Μάλιστα, η γυναίκα έστησε ολόκληρο το σκηνικό της εξαφάνισης. Εγκατέλειψε το μαύρο BMW του πεθερού της, που οδηγούσε εκείνη τη νύχτα ο Θεόδωρος Ταμπακίδης, αφήνοντας τα κλειδιά πάνω στη μίζα και έκλεψε το δικό του αυτοκίνητο, ένα μαύρο Mercedes που βρήκαν οι τηλεθεατές κατά την διάρκεια της εκπομπής. Κι όλα αυτά, για να αποτρέψει τον εν διαστάσει σύζυγό της, από το να πάει εκδρομή με τη γυναίκα που είχε επιλέξει τελευταία για σύντροφό του.

Η Αγγελική Νικολούλη μίλησε μετά από πίεση με τη δράστη του εγκλήματος. Η ίδια ανέφερε στην εκπομπή πως μιλούσε με τον αγνοούμενο άνδρα της και ότι σύντομα θα επέστρεφε. Δεν δίστασε να βάλει τον φίλο της, να τηλεφωνήσει ως Θοδωρής στους τραγικούς γονείς του και να τους πείσει ότι ζούσε και βρισκόταν στο εξωτερικό. Με τη μαρτυρία του στο “Τούνελ” παγιδεύτηκε και ο άνθρωπος-“κλειδί”, φίλος της από τα παλιά, που τη βοήθησε στην ταφή του πτώματος σε δασική περιοχή της Χαλκιδικής και στη συγκάλυψη του φρικτού εγκλήματος. Ο ίδιος ομολόγησε τι είχε συμβεί και οδήγησε τους αστυνομικούς στον τόπο της ταφής.

Την ώρα της σύλληψής της, η δολοφόνος, είχε ραντεβού με την Αγγελική Νικολούλη, η οποία βοήθησε τους αστυνομικούς να την πλησιάσουν, αφού η ίδια είχε κλειδαμπαρωθεί στο σπίτι της αδελφής της και δεν άνοιγε σε κανέναν. Καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 19 χρόνων και ο φίλος και συνεργός της, σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή.

Τη στραγγάλισε ενώ κοιμόταν. Τον πρόδωσαν το βίαιο παρελθόν και η “μαγκιά” του

 

Η υπόθεση της 20χρονης Κικής Κούσογλου πήρε τεράστια δημοσιότητα, έπειτα από την αποκάλυψη, πως ο “ανήσυχος” σύντροφος που την αναζητούσε μαζί με τους γονείς της στην εκπομπή, ήταν εκείνος που την είχε δολοφονήσει. Η υπόθεση που σόκαρε την κοινή γνώμη, ξεκίνησε σαν αναζήτηση της αγνοούμενης Κικής και με την επίμονη έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη αποκαλύφθηκε έγκλημα.

Ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης δήλωνε πως η φίλη του τον εγκατέλειψε για μια καλύτερη ζωή, τον Απρίλιο του 2005. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ισόβια, ενώ στον εξάδελφό του που τον βοήθησε στην ταφή του πτώματος, επέβαλε ποινή τεσσάρων χρόνων.

Μάλιστα, η δημοσιογράφος βρήκε κι άλλη γυναίκα-φίλη του Δάνου που δέχτηκε τη βία του και η μαρτυρία της ήταν σημαντική. Η ζήλεια και η “μαγκιά” τον οδήγησαν στο να στραγγαλίσει την όμορφη Κική την ώρα που κοιμόταν, να θάψει το πτώμα της και να παίζει τον ανήσυχο φίλο.

Τον σκότωσε ο εραστής της, τον πέταξαν σε πηγάδι και το μπάζωσαν. Η τεθλιμμένη σύζυγος που έκλαιγε on camera

 

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2001, ο έμπορος δερμάτων του Βόλου Αχιλλέας Τέντας 58 χρόνων, δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του το σπίτι στον Αλμυρό, από τον εραστή της συζύγου του, Νικόλαο Κωτούλα.

Ο ίδιος και η Μαρία Τέντα εξαφάνισαν στη συνέχεια το πτώμα σε ένα πηγάδι της περιοχής. Λίγο αργότερα φρόντισαν να μπαζώσουν το πηγάδι. Το αυτοκίνητό του το άφησαν στο λιμάνι του Βόλου, για να φανεί ότι ο Τέντας έφυγε ταξίδι. Η σύζυγος είχε φροντίσει να ρίξει υπνωτικό στην πεθερά της, που έμενε στο ίδιο σπίτι, ώστε να μην καταλάβει το παραμικρό. Στη συνέχεια δήλωσε την εξαφάνισή του στην αστυνομία και μιλούσε με λυγμούς στην εκπομπή για τον αγνοούμενο άνδρα της. “Έχουν περάσει χίλια δυο από το μυαλό μου. Μήπως πήγε κάπου να σκεφτεί και να ξαναγύρισει. Λείπει από μένα πολύ και από το σπίτι, αλλά πιο πολύ από εμένα” έλεγε στην κάμερα.

Στην αρχή αρνούνταν πεισματικά να γίνει εκπομπή αναζήτησης. Τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση, τα παιδιά της που δεν έβλεπαν να υπάρχουν ίχνη ζωής του πατέρα τους, την πίεσαν να φτάσουν στην εκπομπή που στάθηκε γι’ αυτή και τον εραστή της, μοιραία. Εμφανίστηκε στην κάμερα σαν τελευταία μάρτυρας που είδε τον αγνοούμενο.

Μάρτυρας πρόσεξε το μπάζωμα του πηγαδιού μετά την εξαφάνιση και μίλησε στο “Τούνελ”. Λίγες ώρες μετά το τέλος της αποκαλυπτικής εκπομπής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το ζευγάρι που θορυβημένο από την έρευνα, συναντήθηκε χωρίς προφυλάξεις μέσα στη νύχτα. Ομολόγησαν το φρικιαστικό τους έγκλημα μετά από μέρες. Καταδικάστηκαν πρωτοδίκως και οι δυο σε ισόβια κάθειρξη. Την ίδια ποινή διατήρησε και το δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο. Τον Οκτώβριο του 2010 η Τέντα παρουσιάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, το οποίο ακύρωσε την καταδίκη της ισόβιας κάθειρξης, κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό του συνηγόρου της για απλή συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της και όχι για συναυτουργία, όπως ήταν η αρχική κατηγορία. Της επιβλήθηκε κάθειρξη 21 χρόνων. Έχει εκτίσει ήδη τα 3/5 της ποινής της.

Σκότωσε τον σπιτονοικοκύρη του για να μην πληρώσει τα χρωστούμενα και τον κλείδωσε σε μπαούλο

 

Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στο Αιγάλεω Σταύρος Κωνσταντόπουλος, 77 χρόνων, συνταξιούχος οδηγός της ΕΘΕΛ, που είχε χαθεί μυστηριωδώς στις 27 Απριλίου του 2009, βρέθηκε δολοφονημένος και στοιβαγμένος σε ένα μπαούλο, στο ίδιο του το σπίτι που νοίκιαζε. Ο ενοικιαστής του Γιάννης Μ. 39 χρόνων, ζούσε με το θύμα του για έναν ολόκληρο χρόνο στο ίδιο σπίτι και παρίστανε πως δεν γνώριζε τίποτα για την τύχη του. Μιλούσε μάλιστα στην εκπομπή, διακηρύσσοντας την αθωότητά του, ενώ όλο το διάστημα μέχρι τη σύλληψή του, εμφανιζόταν και στην αστυνομία προκειμένου να δώσει όπως έλεγε στοιχεία για την υπόθεση.

Η εκπομπή τον είχε πιέσει και οι μαρτυρίες του ήταν αντιφατικές. Όλα έδειχναν πως το μοιραίο εκείνο πρωινό κάτι σοβαρό είχε συμβεί στο σπίτι και ότι ο ηλικιωμένος παγιδεύτηκε εκεί. Η εκπομπή είχε εντοπίσει κι άλλα θύματα του δράστη, σε απάτες που είχε στήσει, και τότε αποκαλύφτηκε το εγκληματικό του προφίλ. Η αστυνομία όμως δεν μπορούσε να τον “δέσει” και να εξιχνιάσει τη φρικτή δολοφονία.

Όταν ξενοίκιασε το σπίτι προς τα τέλη Απριλίου 2010, το “πακέτο” του θανάτου παρέμεινε στην αποθήκη και εντοπίστηκε τυχαία, είκοσι μήνες μετά την εξαφάνιση του άτυχου γέροντα. Ο ενοικιαστής αντί να του δώσει τα ενοίκια που του χρωστούσε, τον έβαλε με τη βία να του υπογράψει και την τελευταία απόδειξη ενοικίου και τον στραγγάλισε. Στη συνέχεια έβαλε μια σακούλα στο κεφάλι του, τον τύλιξε σε ένα χαλί, τον έδεσε με σύρμα και τον στοίβαξε σε παλιά αντικείμενα σε μια αποθηκούλα κάτω από την εξωτερική σκάλα του σπιτιού, δίπλα απ’ την κουζίνα!

Μετά από έναν περίπου μήνα, όταν είδε ότι δεν μπορούσε να ξεφορτωθεί το πτώμα, γιατί δεν είχε δικό του αυτοκίνητο και γιατί η γειτονιά τον υποπτευόταν μετά την έρευνα του “Τούνελ”, ολοκλήρωσε το μακάβριο έργο του: Τον τοποθέτησε σε ένα μπαούλο, έβαλε από πάνω σκουπίδια και στους γείτονες που διαμαρτύρονταν για τη δυσοσμία, έλεγε πως φταίει ο βόθρος. Όταν ξενοίκιασε το σπίτι δεν μετέφερε το μπαούλο για να μη γίνει αντιληπτό απ’ τους μεταφορείς. Σκεφτόταν να επιστρέψει στο σπίτι “με κάποιους γύφτους” για να πετάξει τα σκουπίδια που είχαν μείνει, κάτι που δεν δέχτηκε ο γιος του Κωνσταντόπουλου. Παρουσία αστυνομικών τον υποχρέωσε τότε να του παραδώσει τα κλειδιά του σπιτιού. Όπως ο ίδιος δήλωσε στους αστυνομικούς, έβρεχε συχνά το μπαούλο με χλωρίνη και αρώματα, για να μην προδοθεί.

Στην κατάθεση του ισχυρίζεται πως ο ίδιος μετέφερε το αυτοκίνητο του Κωνσταντόπουλου και το εγκατέλειψε στην Ιερά Οδό όπου βρέθηκε. Οι συγγενείς του άτυχου άνδρα πίστευαν ότι η αποθήκη είχε ερευνηθεί και ότι εκεί βρίσκονται μόνο σκουπίδια. Την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου η σύζυγός του Μαρία Κωνσταντοπούλου, πήγε στο σπίτι για να το καθαρίσει και βρέθηκε αντιμέτωπη με το αποτρόπαιο θέαμα. Το σοκ για τη γυναίκα ήταν ισχυρό και οι εικόνες της φρίκης δεν πρόκειται να σβήσουν ποτέ από το μυαλό και την ψυχή της. Ο ενοικιαστής δήλωσε ότι ο φίλος και συγκάτοικος του, δεν γνώριζε τι είχε συμβεί…

* Πληροφορίες για τις υποθέσεις: anikolouli.gr

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα