Απεργούν στις 17-18 Μαΐου οι νοσοκομειακοί γιατροί

Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ έχως την Παρασκευή και οι νοσοκομειακοί γιατροί έως την Πέμπτη.Στιγμιότυπα από το λαϊκό νοσοκομείο,Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ έχως την Παρασκευή και οι νοσοκομειακοί γιατροί έως την Πέμπτη.Στιγμιότυπα από το λαϊκό νοσοκομείο,Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στα "αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας που περιλαμβάνει η συμφωνία κυβέρνησης-κουαρτέτου", αντιδρά η ΟΕΝΓΕ

«Λουκέτο» στα δημόσια νοσοκομεία βάζουν την ερχόμενη εβδομάδα οι νοσοκομειακοί γιατροί. Συγκεκριμένα, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε 48ωρη απεργία στις 17 και 18 Μαΐου αντιδρώντας στα «αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας που περιλαμβάνει η συμφωνία κυβέρνησης-κουαρτέτου».

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι «το 4ο μνημόνιο βρίσκεται προ των πυλών» και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «τσακίζει το λαό για να βγει το κεφάλαιο από την κρίση».

Όπως αναφέρει, «με το νέο αφορολόγητο αφαιρούν πάνω από ένα μισθό από κάθε εργαζόμενο. Με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς οι συνταξιούχοι χάνουν μέχρι και δύο συντάξεις το χρόνο. Αφαιρούν 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο από το πενιχρό επίδομα ανεργίας που παίρνει μόλις το 1/10 των ανέργων.

Για τον τομέα της Υγείας, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν πως «την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει ανερυθρίαστα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επιβάλλει νέες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών».

Με τα νέα μέτρα –σημειώνει η ΟΕΝΓΕ- μειώνεται κατά 30% το ποσό που θα αποζημιώνεται για φάρμακα, εξετάσεις και άλλα» και κάνει λόγο για «περαιτέρω υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τη θεσμοθέτηση του ‘’κόφτη’’ των Τοπικών Μονάδων Υγείας προς τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία που θα λειτουργούν με χαμηλά αμειβόμενους υγειονομικούς και θα παρέχουν υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR

Διαβήτης και προκαταλήψεις: 4 διατροφικοί μύθοι
ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι προσωρινοί πίνακες των επιτυχόντων στις ΜΕΘ

ADVERTISING

SHARE: