Δ. Βαρνάβας: Θρησκευτικό δόγμα πίσω από την άρνηση των αναισθησιολόγων της Σάμου;

Οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου «Αγ. Παντελεήμων» αρνούνται να χορηγήσουν αναισθησία σε περιπτώσεις διακοπής κύησης, εκτός αν συντρέχουν λόγοι κινδύνου της ζωής ή της υγείας της εγκύου. Τι καταγγέλλει ο γγ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Η άρνηση των αναισθησιολόγων στο Νοσοκομείο Σάμου να χορηγούν αναισθησία σε γυναίκες που πρόκειται να υποβληθούν σε εθελούσια διακοπή κύησης προκάλεσε έκπληξη στο γενικό γραμματέα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρη Βαρνάβα.

Ο κ. Βαρνάβας σχετικά με την επίκληση λόγων συνείδησης των γιατρών του Νοσοκομείου Σάμου και την κάλυψη του νόμου του 2005, αφήνει αιχμές κατά της διευθύντριας του αναισθησιολογικού αναφέροντας το εξής: Από το 2005 μέχρι σήμερα και ενόσω ο σύζυγος της διευθύντριας του αναισθησιολογικού, ήταν ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου, η ίδια η διευθύντρια έχει χορηγήσει αναισθησία σε 550 περιστατικά. Πώς γίνεται η διευθύντρια της οποίας προσφάτως συνταξιοδοτήθηκε ο σύζυγος να δηλώνει ξαφνικά αντιρρησίας συνείδησης;

Προκύπτουν κάποια σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με τη χρονική στιγμή που οι αναισθησιολόγοι έγιναν αντιρρησίες συνείδησης, διότι από το 2005 μέχρι πρόσφατα η Διευθύντρια Αναισθησιολογικού κυρία Αποστόλου χορήγησε αναισθησία σε 550 περιστατικά εθελούσιας διακοπής κύησης. Τότε Διευθυντής Γυναικολογικής Κλινικής ήταν ο σύζυγός της κυρίας Αποστόλου, ο οποίος πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε.

«Μήπως η κυρία Αποστόλου, αναρωτιέται ο κ. Βαρνάβας, η οποία ως συνδικαλίστρια ήταν προσκείμενη στο ΚΚΕ, προσχώρησε πλέον σε θρησκευτικό δόγμα που της απαγορεύει να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε γυναίκες που θέλουν να διακόψουν μια ανεπιθύμητη κύηση; Αν ναι τότε πρέπει να ενημερώσει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τον Ιατρικό Σύλλογο και να πάψει να κρύβεται πίσω από αόριστους λόγους συνείδησης. Αν όχι, τότε οφείλει να διακόψει αμέσως αυτή την παρελκυστική τακτική. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες δύο συναδέλφους αναισθησιολόγους.»

Ταυτόχρονα, αναφέρει ο γραμματέας του Συλλόγου, οφείλουν να λάβουν θέση όλοι οι φορείς του νησιού (Ιατρικός Σύλλογος, Δήμος, συλλογικότητες) απέναντι σ΄ ένα ζήτημα που μπορεί να λάβει τραγικές διαστάσεις αν κάποια απελπισμένη γυναίκα αποπειραθεί να διακόψει μόνη της μια ανεπιθύμητη κύηση.

(Φωτό: Sooc)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR:

Διαφήμιση στην Υγεία: Τι διευκρινίζει η νέα εγκύκλιος του ΕΟΦ
Το πως κρατάμε το ποτό μαρτυρά την προσωπικότητα μας

ADVERTISING

SHARE: