Δείτε καρέ – καρέ πώς φτιάχνονται τα λουκάνικα

Δείτε καρέ – καρέ πώς φτιάχνονται τα λουκάνικα

Όσο κι αν σας αρέσουν τα λουκάνικα, είναι πολύ πιθανό να αλλάξετε γνώμη, αφού δείτε πώς παρασκευάζονται (pics & vid)

Tο NEWS247 σε συνεργασία με το Invitromagazine σας παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ του Discovery Channel, το οποίο αποτυπώνει όλη τη διαδικασία παρασκευής των λουκάνικων που χρησιμοποιούνται στα Hot Dogs.

H κινηματογράφηση που έγινε στο εργοστάσιο παρασκευής αλλαντικών John Morrell, δεν έχει κάτι το επιλήψιμο, όμως, δεν έχει και το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

1. H διαδικασία ξεκινά με την επιλογή των υπολειμμάτων βοδινού και χοιρινού κρέατος που θα χρησιμοποιηθούν. Τα κομμάτια κρέατος στη συνέχεια αλέθονται… και γίνονται κιμάς, ενώ μετά προστίθενται στο μείγμα κάποια κομμάτια κοτόπουλου για νοστιμιά.

2. Το μείγμα ανακατεύεται και υγροποιείται, προστίθεται άμυλο, αλάτι, μουστάρδα και αρχίζει το… ανακάτεμα. Αναλόγως με τον τύπο του λουκάνικου μπορεί να προστεθούν και άλλα υλικά, ενώ προστίθεται νερό και αναμειγνύεται το μείγμα, αλλά και καρυκεύματα για έξτρα γεύση. Το μείγμα ανακατεύεται ξανά και γίνεται πουρές.

Δείτε καρέ – καρέ πώς φτιάχνονται τα λουκάνικα

3. Στη συνέχεια τα λουκάνικα ψήνονται για να γίνουν… καπνιστά και να πάρουν άρωμα, καλύπτονται με κρύο αλμυρό νερό και έτσι διατηρούνται στην απλή ψύξη μέχρι να πάρουν το γνωστό μας σχήμα. Λίγο πριν συσκευαστούν αφαιρείται το περίβλημα που είχε τοποθετηθεί για να πάρει το σχήμα του.

Δείτε καρέ – καρέ πώς φτιάχνονται τα λουκάνικα

4. Οι εργαζόμενοι τσεκάρουν τα λουκάνικα και πετούν όσα δεν έχουν τέλειο σχήμα, στη συνέχεια ένα μηχάνημα διαχωρίζει τα λουκάνικα σε ομάδες για να μπορέσουν μετά να συσκευαστούν. Και στο τέλος καταλήγουν στο πιάτο μας.

Δείτε καρέ – καρέ πώς φτιάχνονται τα λουκάνικα

Διαβάστε ακόμα στο Invitromagazine.gr

25 άνθρωποι βρέθηκαν στα επείγοντα του Ευαγγελισμού, μετά τον Μαραθώνιο. Ανύπαρκτος ο προαθλητικός έλεγχος

Οι 5 πιο απίστευτες επεμβάσεις επανορθωτικής προσώπου

ADVERTISING

SHARE: