ΕΟΠΥΥ: Νέος τρόπος αποζημίωσης παροχών και υλικών

ΕΟΠΥΥ: Νέος τρόπος αποζημίωσης παροχών και υλικών

Σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2017 ο νέος τρόπος αποζημίωσης παροχών υλικών από τον ΕΟΠΥΥ για όλους τους πολίτες

Νέο τρόπο αποζημίωσης παροχών και υλικών όπως οπτικών, ορθοπεδικών, αναπνευστικών ειδών, προϊόντων ειδικής διατροφής, επιθεμάτων κατάκλισης κ.α., θέτει σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2017 ο ΕΟΠΥΥ για όλους τους πολίτες.

Πλέον, οι δικαιούχοι θα προμηθεύονται προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς προπληρωμή όπως συμβαίνει σήμερα. Για παράδειγμα ένας ασφαλισμένος για την αγορά γυαλιών οράσεως, καταβάλλει ο ίδιος τη δαπάνη (προπληρώνει). Στη συνέχεια καταθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια περιφερειακή διεύθυνση (ΠΕΔΙ) και μετά τον σχετικό έλεγχο ξεκινάει η διαδικασία αποζημίωσης. Επιπρόσθετα, «καταργείται» ο ελεγκτής αφού πλέον ο έλεγχος και η έγκριση θα γίνονται ηλεκτρονικά και χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του δικαιούχου.

Το νέο σύστημα αποζημίωσης θα ισχύσει από το νέο έτος και ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους προκειμένου να υπογραφούν οι σχετικές συμβάσεις.

Οι νέες συμβάσεις θα έχουν συγκεκριμένους όρους ως προς την ποιότητα των παροχών-υπηρεσιών των προμηθευτών. Άλλωστε πρόκειται για υλικά και υπηρεσίες που κοστίζουν «ακριβά» στον Οργανισμό. Ενδεικτικά η ετήσια δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για παροχές ειδικής αγωγής ανέρχεται στα 106 εκατομμύρια ευρώ -εκ των οποίων 82 εκατ. ευρώ είναι μόνο για λογοθεραπεία- όταν μάλιστα η δαπάνη για τις ιατρικές εξετάσεις είναι 108 εκατ. ευρώ ετησίως!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW:

15 χρόνια καθυστερούν τα χειρουργεία στο «Αγλαΐα Κυριακού»
Πέστα ρε Παυλάρα …και σε συνέντευξη τύπου

ADVERTISING

SHARE: