ΕΟΠΥΥ: Οικονομία στα φάρμακα μέσω ανακύκλωσης

ΕΟΠΥΥ: Οικονομία στα φάρμακα μέσω ανακύκλωσης
Πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έξω από το κεντρικό κτήριο του ΕΟΠΥΥ, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Ποια φάρμακα επιστρέφονται στον Οργανισμό και επαναπροωθούνται στους ασφαλισμένους

Σε «ανακύκλωση» φαρμάκων φαίνεται ότι προχωρά ο ΕΟΠΥΥ. Πρόκειται για ακριβά φάρμακα τα οποία χορηγούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ αλλά δεν καταναλώνονται στο σύνολό τους. Αυτά τα φάρμακα επιστρέφονται – εφόσον δεν έχουν λήξει – στον Οργανισμό και επαναπροωθούνται στους ασφαλισμένους.

Σε πρώτη φάση, η διαδικασία επιστροφής φαρμάκων αφορά τα υψηλού κόστους φάρμακα πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας και εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Συγκεκριμένα οι ασφαλισμένες που προσέρχονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να παραλάβουν τα σκευάσματα αυτά πρέπει να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση από την μονάδα ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ότι έχει χρησιμοποιηθεί το σύνολο των φαρμάκων της προηγούμενης θεραπείας.

Σε περίπτωση που έχει χρησιμοποιηθεί τμήμα των φαρμάκων «τα φαρμακεία του Οργανισμού, στα πλαίσια της ορθολογικότερης χρήσης των φαρμάκων, θα αφαιρούν την ποσότητα που έχει περισσέψει από την προηγούμενη προσπάθεια», σύμφωνα με την απόφαση του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε ακόμη στο Healthview.gr:

Αφιέρωμα στην “ιστορία της Ιατρικής Σχολής”

Επούλωση πληγών & σημεία κλειδιά της διατροφής

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα