Επεστράφη στο υπουργείο Υγείας ο κλεμμένος ιατρικός εξοπλισμός

Επεστράφη στο υπουργείο Υγείας ο κλεμμένος ιατρικός εξοπλισμός

Επιτυχία χωρίς ιστορικό προηγούμενο, χαρακτήρισε το γεγονός ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης."Η Ελληνική Αστυνομία έβαλε τα γυαλιά στις αστυνομίες 15 ευρωπαϊκών χωρών', τόνισε

Στα χέρια του υπουργείου Υγείας βρίσκεται και πάλι ιατρικός εξοπλισμός που είχε κλαπεί από διεθνικό κύκλωμα.

Συγκεκριμένα το κύκλωμα είχε αφαιρέσει την 15 Μαΐου 2017 από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», ιατρικό εξοπλισμό, συνολικής αξίας άνω των 500.000 ευρώ,το χρονικό διάστημα από 19 έως 22 Μαΐου 2017, από τα Γενικά Νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας εξοπλισμό συνολικής αξίας 115.000 ευρώ και την 21 Μαΐου 2017, από το γαστρεντερολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, 2 γαστροσκόπια.

Οι κολομβιανές αρχές, σε συνεργασία με τις ελληνικές, εντόπισαν μέρος του κλεμμένου εξοπλισμού στη χώρα τους και τον επέστρεψαν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν τα 4 γαστροσκοπια και 2 εξαρτηματα, ενώ για τον υπόλοιπο εξοπλισμό θα υπάρχουν σύντομα νέα όπως είπαν οι αρχές.

Ό υποστράτηγος και διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, εξήγησε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πώς εντοπίστηκε ο εξοπλισμός και τόνισε ότι επιστρέφεται πλέον στα νοσοκομεία καθώς “προέρχεται από το υστέρημά του ελληνικού λαού”.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης υπογράμμισε πως “Αυτή η επιτυχία δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Έχουν ξαναγίνει κλοπές από νοσοκομεία Αλλά δεν ασχολήθηκε κανένας γιατί ήταν πολιτική επιλογή. Η Ελληνική Αστυνομία έβαλε τα γυαλιά στις αστυνομίες 15 ευρωπαϊκών χωρών. Ευχαριστούμε και τα νοσοκομεία τα οποία κατάφεραν να αντεπεξέλθουν χωρίς προβλήματα στα ραντεβού τους”.

Ό κ. Πολάκης στη συνέχεια παρέδωσε  2 γαστροσκόπια και ένα εξάρτημα στον διοικητή του Αγίου Σάββα, Γιώργο Δενδραμη και ακόμη δύο γαστροσκοπια και ένα εξάρτημα στον διοικητή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λάρισας, Παναγιώτη Νάνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα