Έρχεται το βυσσινί ρύζι κατά του καρκίνου (και άλλων ασθενειών)

NASA Food Scientists Donna Nabors, left, and Connie Oertli, right, show journalists how they prepare freeze dried fried rice in the Space Food Systems Laboratory at Johnson Space Center in Texas, Wednesday, Nov. 19, 2003.  Tang and dry meal cubes are no longer on the menu for astronauts. While orbiting the earth, scientists can dine on shrimp cocktail, chicken fajitas or chocolate pudding cake. (AP Photo/Michael Stravato)
NASA Food Scientists Donna Nabors, left, and Connie Oertli, right, show journalists how they prepare freeze dried fried rice in the Space Food Systems Laboratory at Johnson Space Center in Texas, Wednesday, Nov. 19, 2003. Tang and dry meal cubes are no longer on the menu for astronauts. While orbiting the earth, scientists can dine on shrimp cocktail, chicken fajitas or chocolate pudding cake. (AP Photo/Michael Stravato) ASSOCIATED PRESS

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένο ρύζι, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μειώνει την πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου κι άλλων ασθενειών

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένο ρύζι, το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, μειώνοντας την πιθανότητα πρόκλησης καρκίνου αλλά κι άλλων ασθενειών, σύμφωνα με μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Molecular Plant” μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Το ρύζι αυτό, έχει χρώμα βυσσινί, καθώς περιέχει υψηλά επίπεδα από ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι αντιοξεδωτικές χρωστικές ουσίες που προσθέτουν βυσσινί, κόκκινο ή μπλε χρώμα σε πολλά φρούτα και λαχανικά.

Η κατανάλωση ρυζιού που είναι πλούσιο σε ανθοκυανίνες μπορεί να ωφελήσει την ανθρώπινη υγεία, μειώνοντας την πιθανότητα πρόκλησης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, ασθενειών που σχετίζονται με την λειτουργία της καρδιάς, διαβήτη, αλλά κι άλλων χρόνιων νοσημάτων, σύμφωνα με την δημοσίευση.

Φωτογραφία: AP Photo

ADVERTISING

SHARE: