H νέα τεχνική Λιποαναρρόφησης με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα

H νέα τεχνική Λιποαναρρόφησης με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα
lipos

Λίγο πριν το καλοκαίρι, η απόκτηση ενός ελκυστικού σώματος αποτελεί προτεραιότητα για τις περισσότερες γυναίκες αλλά και τους άνδρες.

Ακόμη και αν έχουν προηγηθεί δίαιτες αδυνατίσματος ή και ώρες γυμναστικής άσκησης, υπάρχουν περιοχές στο σώμα όπου το λίπος παραμένει.

Λύση σε αυτό, μπορεί να δώσει η Λιποαναρρόφηση, η οποία αποτελεί μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης του πλεονάζοντος λιπώδους ιστού.

Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία ενισχύει σημαντικά τις προσπάθειες της Πλαστικής Αισθητικής Χειρουργικής, διαμορφώνοντας δυνατότητες αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού της κλασικής μεθόδου. Έτσι προέκυψε μια νέα συνδυαστική τεχνική λιποαναρρόφησης, η VASER LIPO, η οποία χρησιμοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία υπερήχων, που υγροποιεί το λίπος πριν την αφαίρεση (αναρρόφηση), χωρίς τραυματισμό των γύρω ιστών.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου είναι:

•το μειωμένο τραύμα (αναίμακτη, ατραυματική, κατά το δυνατόν, τεχνική ),

•η μεγαλύτερη ακρίβεια των αποτελεσμάτων,

•η κλινικά αποδεδειγμένη σύσφιξη του δέρματος.

Η απλή αφαίρεση του λίπους, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια πιθανή χαλάρωση του δέρματος, που είναι αποτέλεσμα της περιορισμένης ελαστικότητάς του. Προκειμένου να επιτευχθούν καλά αποτελέσματα με τη λιποαναρρόφηση, το δέρμα πρέπει να συρρικνωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό, μετά τη διαδικασία. Η τεχνολογία VASER δίνει αυτή τη δυνατότητα, καθώς η ελεγχόμενη θερμική ενέργεια που εκλύει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου από τα κύτταρα του συνδετικού ιστού (ινοβλάστες). Αυτό είναι, άλλωστε, το στοιχείο που διαφοροποιεί τη VASER LIPO από την κλασική Λιποαναρρόφηση.

Σε περιοχές που υπάρχει τοπικά συσσωρευμένο λίπος, το οποίο δυστυχώς δεν αντιμετωπίζεται ούτε με δίαιτα, ούτε με άσκηση, όπως η κοιλιά, οι μηροί, τα γόνατα, οι γλουτοί, η πλάτη, οι γάμπες, το πηγούνι, οι βραχίονες, το ανδρικό στήθος (γυναικομαστία) κ.ά, η VASER LIPO αποτελεί την ιδανική επιλογή, προσφέροντας ένα εντελώς φυσικό αποτέλεσμα.

Οι ιδανικοί υποψήφιοι, γυναίκες και άνδρες, θα πρέπει να είναι υγιείς και να έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, μέθη, επισκληρίδιο ή γενική αναισθησία, ανάλογα με την έκτασή της. Αρχικά, γίνεται έγχυση ειδικού υγρού τοπικής αναισθησίας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείται ένας λεπτός καθετήρας τιτανίου, που εκπέμπει κύματα υπερήχων για τη ρευστοποίηση του λίπους. Τέλος, αναρροφάται το λίπος με ειδικές κάνουλες.

Το λίπος που συλλέγεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, κατά περίπτωση, σε περιοχές όπου υπάρχει έλλειψη, π.χ στήθος, γλουτοί, πρόσωπο κ.ά.

Η περίοδος της αποθεραπείας είναι σύντομη και η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι δυνατή μετά από 3-4 ημέρες. Θεωρείται απαραίτητη η εφαρμογή ειδικού ελαστικού ενδύματος για ένα μήνα, περίπου.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι μόνιμα και δεν επηρεάζονται ακόμα και μετά από μικρή αύξηση του σωματικού βάρους. Συνιστάται, πάντως, ο συνδυασμός υγιεινής διατροφής και άσκησης για τη διατήρηση και τη βελτιστοποίησή τους.

lipos

Ευχαριστούμε τον κο Αναστασόπουλο Τάσο, Πλαστικό Χειρουργό

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα