Η μαριχουάνα αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό και καρδιακή ανεπάρκεια

ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ ΕΚΤΑΣΗΣ 24 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΕ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Εξαρθρώθηκε, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και  επίπονες - μεθοδικές έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται στην καλλιέργεια ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία προόριζαν για περαιτέρω διακίνηση και εμπορία στο εσωτερικό της χώρας μας.
Εντοπίστηκαν εννέα (9) μεγάλες "φυτείες", με περισσότερα από 4.000 δενδρύλλια κάνναβης, σε δυσπρόσιτη, δύσβατη και σε μεγάλο υψόμετρο (άνω των 900μ.) δασική περιοχή της Ρεντίνας του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας, η οποία γειτνιάζει με τους Νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδας. Οι "φυτείες" ήταν σε διαφορετικά σημεία και κάλυπταν συνολική έκταση 24,5 στρεμμάτων περίπου. 
Ειδικότερα, από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προκύπτει ότι τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 41, 44 και 38 ετών αντίστοιχα και τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας είχαν συστήσει εγκληματική "ομάδα" με διαρκή δράση, δομή και ρόλους, η οποία προέβαινε σε εκτεταμένη καλλιέργεια κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία. 
Συγκεκριμένα, υπό την εποπτεία του 41χρονου και του 44χρονου ημεδαπού και με την άμεση καθοδήγηση - επιτήρηση του 38χρονου ημεδαπού, οι τέσσερις (4) αλλοδαποί δράστες προέβαιναν σε καλλιεργητικές εργασίες στις συγκεκριμένες "φυτείες". Παράλληλα διέμεναν σε πρόχειρα παραπήγματα εντός των "φυτειών", από τα οποία ταυτόχρονα επιτηρούσαν και κατόπτευαν την ευρύτερη περιοχή,  ώστε άμεσα και έγκαιρα να αντιλαμβάνονται τυχόν προσέγγιση των διωκτικών Αρχών. Σημειώνεται ότι η χωροθέτηση των παραπηγμάτων παρείχε πλήρη κατόπτευση του περιβάλλοντα χώρου σε απόσταση άνω των 10 χιλιομέτρων.      
Στα παραπήγματα βρέθηκαν  μεγάλες ποσότητες τροφίμων, οικιακά σκεύη, είδη κλινοστρωμνής, συσσωρευτές αυτοκινήτων με ενσωματωμένους φορτιστές κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα, που τους παρείχαν τη δυνατότητα να διαβιούν εκεί για μεγά
ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ ΕΚΤΑΣΗΣ 24 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΣΕ ΟΡΕΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Εξαρθρώθηκε, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επίπονες - μεθοδικές έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται στην καλλιέργεια ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία προόριζαν για περαιτέρω διακίνηση και εμπορία στο εσωτερικό της χώρας μας. Εντοπίστηκαν εννέα (9) μεγάλες "φυτείες", με περισσότερα από 4.000 δενδρύλλια κάνναβης, σε δυσπρόσιτη, δύσβατη και σε μεγάλο υψόμετρο (άνω των 900μ.) δασική περιοχή της Ρεντίνας του Δήμου Σοφάδων Καρδίτσας, η οποία γειτνιάζει με τους Νομούς Ευρυτανίας και Φθιώτιδας. Οι "φυτείες" ήταν σε διαφορετικά σημεία και κάλυπταν συνολική έκταση 24,5 στρεμμάτων περίπου. Ειδικότερα, από τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προκύπτει ότι τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 41, 44 και 38 ετών αντίστοιχα και τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας είχαν συστήσει εγκληματική "ομάδα" με διαρκή δράση, δομή και ρόλους, η οποία προέβαινε σε εκτεταμένη καλλιέργεια κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία. Συγκεκριμένα, υπό την εποπτεία του 41χρονου και του 44χρονου ημεδαπού και με την άμεση καθοδήγηση - επιτήρηση του 38χρονου ημεδαπού, οι τέσσερις (4) αλλοδαποί δράστες προέβαιναν σε καλλιεργητικές εργασίες στις συγκεκριμένες "φυτείες". Παράλληλα διέμεναν σε πρόχειρα παραπήγματα εντός των "φυτειών", από τα οποία ταυτόχρονα επιτηρούσαν και κατόπτευαν την ευρύτερη περιοχή, ώστε άμεσα και έγκαιρα να αντιλαμβάνονται τυχόν προσέγγιση των διωκτικών Αρχών. Σημειώνεται ότι η χωροθέτηση των παραπηγμάτων παρείχε πλήρη κατόπτευση του περιβάλλοντα χώρου σε απόσταση άνω των 10 χιλιομέτρων. Στα παραπήγματα βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων, οικιακά σκεύη, είδη κλινοστρωμνής, συσσωρευτές αυτοκινήτων με ενσωματωμένους φορτιστές κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα, που τους παρείχαν τη δυνατότητα να διαβιούν εκεί για μεγά EUROKINISSI

Για τη νομιμοποίηση της κάνναβης οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη κατανόηση των πιθανών παρενεργειών και κινδύνων

Η χρήση μαριχουάνας (κάνναβης) αυξάνει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό ή καρδιακή ανεπάρκεια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Καθώς εξαπλώνεται διεθνώς η τάση για νομιμοποίηση της κάνναβης, είτε για ιατρική είτε για ψυχαγωγική χρήση, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη κατανόηση των πιθανών παρενεργειών και κινδύνων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Αντίτι Κάλα του Ιατρικού Κέντρου Αϊνστάιν της Φιλαδέλφεια, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στην Ουάσιγκτον, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 20 εκατομμύρια άτομα ηλικίας 18 έως 55 ετών που είχαν εισαχθεί σε νοσοκομεία, εκ των οποίων περίπου το 1,5% (316.000) είχαν διαγνωσθεί ότι κάνουν χρήση μαριχουάνας.

Συγκρίνοντας τα ποσοστά καρδιαγγειακών περιστατικών μεταξύ των ατόμων που ήσαν χρήστες μαριχουάνας και όσων δεν ήσαν, διαπιστώθηκε ότι η τακτική χρήση μαριχουάνας συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο κατά 26% για εγκεφαλικό και κατά 10% για καρδιακή ανεπάρκεια. Αυξημένος είναι επίσης ο κίνδυνος για στεφανιαία νόσο και αιφνίδιο καρδιακό θάνατο.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει την κάνναβη με αυξημένο κίνδυνο για τους πνεύμονες και για ψυχικές παθήσεις (π.χ. σχιζοφρένεια), αλλά η νέα έρευνα δείχνει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ADVERTISING

SHARE: