Κι όμως, ο οργασμός κάνει το γυναικείο μυαλό να 'δουλεύει' στο μάξιμουμ

Κι όμως, ο οργασμός κάνει το γυναικείο μυαλό να 'δουλεύει' στο μάξιμουμ

Νέα έρευνα για τις ανάγκες της οποίας γυναίκες βίωσαν απανωτούς εργαστηριακούς οργασμούς δείχνει πως η κορύφωση όχι μόνο τις κάνει πιο ανθεκτικές στον πόνο αλλά και ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Σε δύο πολύ σημαντικά συμπεράσματα που έρχονται εν μέρει να ανατρέψουν μια πολύ διαδεδομένη αντίληψη για το πώς στροφάρει το γυναικείο μυαλό την ώρα της κορύφωσης στο σεξ, κατέληξαν επιστήμονες που μελέτησαν το θέμα.

Ειδικότερα, μια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Ράτγκερς του Νιού Τζέρσι, στις ΗΠΑ, στην οποία συμμετέχει και η ελληνο-αμερικανίδα Ελένη Φράγκου, υπέβαλε σε εργαστηριακούς οργασμούς κάποιες γυναίκες προκειμένου να μελετήσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου τις στιγμές εκείνες που μέχρι τώρα θεωρούνταν ότι «σβήνει».

Ζήτησαν, λοιπόν, από 10 ετεροσεξουαλικές γυναίκες διαφόρων ηλικιών να ερεθιστούν μόνες τους τόσο ώστε να φθάσουν σε οργασμό - δύο φορές στη σειρά αν μπορούσαν. Τα πειράματα επαναλήφθηκαν με άντρες να προσφέρουν το κατάλληλο ερέθισμα στα γεννητικά όργανα των εθελοντριών, που ήταν υποχρεωμένες να φοράνε μια ειδική συσκευή, που εμπόδιζε το κεφάλι τους να κουνιέται, ώστε να είναι δυνατό να γίνει καθαρή απεικόνιση του εγκεφάλου τους με μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας (fMRI).

Αυτό που παρατήρησαν ήταν τέτοιες αλλαγές στον εγκέφαλο που εξηγούν γιατί οι γυναίκες είναι σε θέση να αντέξουν μεγαλύτερο πόνο, λίγο πριν και στη διάρκεια του οργασμού. Ο οργασμικός εγκέφαλος ενεργοποιεί μια συγκεκριμένη περιοχή, τον ραχιαίο πυρήνα της ραφής, που απελευθερώνει περισσότερη σεροτονίνη, μια ουσία που όχι μόνο κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πιο όμορφα, αλλά δρα και ως αναλγητικό.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σχεδόν όλες οι περιοχές του εγκεφάλου γίνονται πιο ενεργές στη φάση τόσο του μεγάλου ερεθισμού, όσο και του ίδιου του οργασμού. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι η εγκεφαλική δραστηριότητα αυξάνεται όσο η γυναίκα ερεθίζεται, κορυφώνεται τη στιγμή του οργασμού και μετά σταδιακά υποχωρεί.

Παρά το κρύο και -καθόλου σέξι- εργαστηριακό περιβάλλον, είναι αξιοσημείωτο, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι οι περισσότερες εθελόντριες κατάφεραν να φθάσουν σε οργασμό. Μάλιστα μια 74χρονη είχε δύο οργασμούς!

Πρόκειται για την πιο λεπτομερή έως σήμερα μελέτη του εγκεφάλου μιας γυναίκας που φθάνει σε οργασμό και σύμφωνα με τους ερευνητές μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των ανοργασμικών γυναικών. Δεν είναι σαφές βέβαια αν οι άντρες εμφανίζουν επίσης μειωμένη ευαισθησία στον πόνο και αυξημένη εγκεφαλική δραστηριότητα στη διάρκεια του οργασμού τους, καθώς το θέμα χρήζει περαιτέρω μελέτης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ADVERTISING

SHARE: