Κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις στην Αλεξανδρούπολη

Κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις στην Αλεξανδρούπολη

Ένας γιατρός και τρεις φαρμακοποιοί προκάλεσαν συνολική ζημία σε βάρος του Δημοσίου, που ξεπερνάει τις 235.000 ευρώ

Στην διακρίβωση της παράνομης δράσης ενός γιατρού και τριών φαρμακοποιών οδήγησαν οι έρευνες της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι, τουλάχιστον από τα τέλη του 2015 έως και τα τέλη του 2016, πραγματοποιούσαν συνταγογραφήσεις φαρμάκων και εκτελέσεις των συνταγών, εν αγνοία των ασφαλισμένων, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλη οικονομική ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 50, 48, 41 (άνδρες) και μία 36χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εις βάρος του Δημοσίου, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, υπεξαγωγή εγγράφων, παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, κατά περίπτωση.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, ο 41χρονος ιδιώτης γιατρός, εν αγνοία διαφόρων ασφαλισμένων, χρησιμοποιούσε τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) τους και συνταγογραφούσε φάρμακα.

Στη συνέχεια, οι άλλοι τρεις δράστες – φαρμακοποιοί, εκτελούσαν τις εν λόγω συνταγές στα φαρμακεία τους, εισπράττοντας παρανόμως το αναλογούν χρηματικό ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα των ασφαλισμένων και ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ένας από τους τρεις κατηγορούμενους φαρμακοποιούς είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές τον περασμένο Σεπτέμβριο για τον ίδιο λόγο και σε άλλο παρόμοιο κύκλωμα.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε πλήθος παράνομων συνταγογραφήσεων με τη χρήση των Α ΜΚΑ, 41 ασφαλισμένων, από τις οποίες προκλήθηκε ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο που ξεπερνάει τις 235.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους εργασίας των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας σκληρός δίσκος. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

ADVERTISING

SHARE: