Μέτωπο μεταξύ ΙΣΑ και ΚΕΣΥ

Μέτωπο μεταξύ ΙΣΑ και ΚΕΣΥ

Νέο μέτωπο άνοιξε μεταξύ του ΙΣΑ και του ΚΕΣΥ με αφορμή γνωμοδότηση για την αφαίρεση κονδυλωμάτων

Με επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας εγκαλεί τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας κος Μάρκου, διότι επικαλούμενος μία διάταξη του νόμου ανενεργή επί 60 έτη, όπως λέει ο ΙΣΑ, αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του Συλλόγου που δεν αφορούσαν γενικής φύσεως ζητήματα, αλλά ζητήματα αποκλειστικής αρμοδιότητας των Ιατρικών Συλλόγων.

«Ουδείς εκ των προκατόχων σας το είχε πράξει μέχρι σήμερα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ απευθυνόμενος προσωπικά εναντίον του κου Μάρκου και δηλώνει ότι καθ΄ όν χρόνο προεδρεύει αυτός, (ο κος Μάρκου), ο ΙΣΑ δε θα απευθύνει άλλο ερώτημα προς αυτόν, είτε απευθείας, είτε δια του ΠΙΣ.

Σημειώνουμε ότι είχε προηγηθεί η καταγγελία του ΙΣΑ εναντίον του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, επειδή το Συμβούλιο αρνήθηκε να γνωμοδοτήσει σχετικά με ιατρικές ειδικότητες και πράξεις που αφορούν αφαιρέσεις κονδυλωμάτων όπως του είχε ζητήσει ο ΙΣΑ, προτείνοντας στον ΙΣΑ να αποστέλλει τα ερωτήματά του μέσω του ΠΙΣ.

Η ανακοίνωση του ΠΙΣ αναφέρει συγκεκριμένα:

«Μετά από τρεις μήνες ,στις 20-04-17 το ΚεΣΥ απάντησε προκλητικά ότι..επιστρέφει το έγγραφό του ΙΣΑ και του ζητά τα ερωτήματά του να αποστέλλονται στον ΠΙΣ, μέσω του οποίου θα διαβιβάζονται στις αρμόδιες αρχές!

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι με το εν λόγω έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚεΣΥ καθηγητής Κώστας Μάρκου, επιχειρείται να παρεμποδιστεί ο πειθαρχικός έλεγχος, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά για τυχόν σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται.

Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι η αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά που στοχεύει στην απαξίωση του θεσμικού ρόλου του ΙΣΑ, υπηρετεί μια συντονισμένη προσπάθεια φίμωσης των Ιατρικών Συλλόγων πίσω από την οποία κρύβονται πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες

Ο ΙΣΑ ζητά από το ΚεΣΥ και προσωπικά από τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής Κ. Μάρκου, να ανακαλέσει και ν ανταποκριθεί άμεσα στο έργο που του έχει ανατεθεί αποστέλλοντας τη γνωμοδότηση που του ζητήθηκε.

Σε αντίθετη περίπτωση παρακωλύεται εκ προθέσεως το πειθαρχικό του έργο και ο ΙΣΑ επιφυλάσσεται να κινηθεί αναλόγως προκειμένου να διασφαλίσει την άσκηση των αρμοδιοτήτων του στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW

Χυμός καρότου: Μαύρισμα & φροντίδα του δέρματος το καλοκαίρι
Γιατροί και φαρμακοποιοί σφάζονται στον τοίχο του Προέδρου

ADVERTISING

SHARE: