Παράνομες οι απομακρύνσεις των διοικητών των νοσοκομείων

Παράνομες οι απομακρύνσεις των διοικητών των νοσοκομείων
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Είχαν αποφασιστεί το 2015 από επιτροπή αξιολόγησης του υπουργείου Υγείας

Ξανά στην υπηρεσία τους δεν αποκλείεται να βρεθούν οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που τέθηκαν σε αργία του 2015, μετά την αξιολόγηση του υπουργείου Υγείας.

Κι αυτό γιατί το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε μη νόμιμες τις απολύσεις τους, με 11 αποφάσεις που εξέδωσε. Σύμφωνα με αυτές, οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες τέθηκαν σε αργία είναι μη νόμιμες καθώς έχουν πλημμελή αιτιολογία, όπως πλημμελώς αιτιολογημένο είναι  και το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης.

Στις αποφάσεις σημειώνεται μεταξύ των άλλων, ότι στο πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης δεν περιγράφονται και δεν αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά, αξιολογήσεις, εκτιμήσεις και γεγονότα, για την συμπεριφορά των παυθέντων, έτσι ώστε να μπορεί να ελεγχθεί από το ΣτΕ η νομιμότητα της πρόωρης απομάκρυνσή τους.

Η υπόθεση αφορά τις αποφάσεις του   υπουργού Υγείας Αν. Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη Υγείας για την απομάκρυνση των 71 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών που αξιολογήθηκαν, με αποτέλεσμα οι 59 (44 διοικητές) παύθηκαν από τα καθήκοντά τους και 12 παρέμειναν στις θέσεις τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα