Πότε ένα παθιασμένο φιλί στο στόμα μπορεί να γίνει επικίνδυνο

Πότε ένα παθιασμένο φιλί στο στόμα μπορεί να γίνει επικίνδυνο
Close-up of couple kissing Getty Images

Πόσα εκατομμύρια βακτήρια ανταλλάσσονται κατά τη διάρκεια ενός παθιασμένου φιλιού και πότε αυτό γίνεται επικίνδυνο;

Ολλανδοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι κατά τη διάρκεια ενός φιλιού, ανταλλάσσονται περισσότερα από 80.000.000 βακτήρια. Όταν ενωθούν δυο στόματα σε ένα παθιασμένο φιλί, μεταφέρει ο ένας στον άλλο τα βακτήρια του στόματός του, τα οποία είναι εκατομμύρια.

Για την ακρίβεια περισσότερα από 80.000.000 βακτήρια ανταλλάσσονται κατά τη διάρκεια ενός φιλιού, σύμφωνα με την έρευνα Ολλανδών επιστημόνων που σας παρουσιάζει το NEWS247 σε συνεργασία με το Invitromagazine.

Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Ρέμκο Κορτ, από το τμήμα μικροβιολογίας του Ολλανδικού Οργανισμού Εφαρμοσμένων Επιστημονικών Ερευνών (ΤΝΟ), μελέτησε μαζί με την ομάδα του περισσότερα από 30 ζευγάρια κατά τη διάρκεια του φιλιού τους. Πριν αρχίσουν να φιλιούνται πήραν δείγματα από τη γλώσσα και το σάλιο και τα συνέκριναν με νέα δείγματα που πήραν μετά το φιλί.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όταν ένα ζευγάρι φιλιέται με πάθος και για μεγάλο χρονικό διάστημα εξομοιώνται οι βακτηριακές κοινότητες που υπάρχουν στο στόμα τους. Το θέμα είναι τι μπορεί να συμβεί μέχρι να εξομοιωθούν τα βακτήρια τους. Τι γίνεται όταν για παράδειγμα κάποιος έχει μια πληγή στο στόμα και μεταφέρει τα βακτήρια του στο στόμα του /της άλλης.

Είναι γεγονός ότι μέσα στο στόμα μας ζει μια τεράστια κοινότητα μικροβίων (όχι απαραίτητα επιβλαβών) που αριθμοί τα 100 τρισεκατομμύρια μέλη. Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Microbiome.

Πάντως μια άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι το βαθύ φιλί είναι ο κύριος λόγος που μεταφέρεται ο ερπητοιός Epstein Barr, που είναι υπεύθυνος για τη λοιμώδη μονοπυρήνωση. Ο ιός μεταδίδεται μέσω επαφής με τις στοματικές εκκρίσεις από το σάλιο των ανθρώπων που πάσχουν.

Βέβαια όλα αυτά που λέμε δεν τα λέμε για να σας τρομάξουμε και να σταματήσετε να φιλάτε τον ή την σύντροφο σας. Το αντίθετο, μην σταματήσετε να απολαμβάνετε τη μαγεία ενός φιλιού.

Διαβάστε ακόμα στο Invitromagazine:

Δείτε τον απίστευτο χορό της Βραζιλιάνας με το ένα πόδι VIDEO

Ποιο είναι το ακριβότερο φυσικό Ελληνικό προϊόν ομορφιάς και μακροζωίας στον κόσμο;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα