Σε δημόσια διαβούλευση η ανατιμολόγηση των φαρμακευτικών προϊόντων

Σταματούν από σήμερα 1η Μαρτίου την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία για τα φάρμακα,οι φαρμακοποιοί.Εντομεταξύ οι αντιδράσεις σχετικά με το πρόσφατο νομοσχέδιο που αφορά τα γενόσημα φάρμακα συνεχίζονται,Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Σταματούν από σήμερα 1η Μαρτίου την πίστωση στα ασφαλιστικά ταμεία για τα φάρμακα,οι φαρμακοποιοί.Εντομεταξύ οι αντιδράσεις σχετικά με το πρόσφατο νομοσχέδιο που αφορά τα γενόσημα φάρμακα συνεχίζονται,Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Πώς διαμορφώθηκαν οι προτεινόμενες τιμές των φαρμακευτικών προϊόντων. Μετά την επεξεργασία των προτάσεων, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ η τελική πρόταση προς το Υπουργείο Υγείας

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει από χθες Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, το σχέδιο ανατιμολόγησης των φαρμακευτικών προϊόντων. Οι προτεινόμενες τιμές των προϊόντων διαμορφώθηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, λαμβάνοντας υπόψη:

α) συναλλαγματική ισοτιμία ημερομηνίας 03-10-2016 και δεδομένα τιμών στα κράτη – μέλη της ΕΕ,

β) πηγές συλλογής στοιχείων τη βάση δεδομένων EURIPID, και επίσημες ιστοσελίδες των κρατών –μελών και

γ) τα φύλλα έρευνας των Κατόχων Αδείας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) που υποβλήθηκαν στη διαδικτυακή εφαρμογή του ΕΟΦ.

δ) κοστολόγια

ε) επιστολές συνοδευόμενες από τη σχετική τεκμηρίωση

Από την παρούσα ανατιμολόγηση εξαιρούνται α) τα προϊόντα αίματος, β) τα εμβόλια, γ) τα προϊόντα του Αρνητικού Καταλόγου και δ) τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΟΦ, «ακολουθούν οι από το Νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες δημοσιοποίησης των προτεινομένων τιμών με παράλληλη διαβούλευση με τους ΚΑΚ η οποία θα συμβάλλει στην διόρθωση τυχόν λαθών». Στη κατεύθυνση αυτή, «παρακαλούνται οι ΚΑΚ να υποβάλλουν τις σχετικές παρατηρήσεις τους επί των τρεχουσών προτεινόμενων τιμών».

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ενεργοποιηθεί η on–line εφαρμογή για την υποβολή των παρατηρήσεων των ΚΑΚ και θα παραμείνει ενεργή μέχρι και την Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016. Η αποστολή παρατηρήσεων εκ μέρους των ΚΑΚ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή σε έντυπη μορφή δεν θα γίνεται δεκτή. Σε περίπτωση μη ύπαρξης παρατηρήσεων, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους ΚΑΚ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, όσοι ΚΑΚ επιθυμούν να διατυπώσουν παρατηρήσεις και να υποστηρίξουν τις θέσεις τους τεκμηριωμένα ή να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία, θα έχουν την δυνατότητα να προσέλθουν στο Τμήμα Τιμολόγησης στον 2ο όροφο, αφού θα έχουν υποβάλλει τις παρατηρήσεις τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή. Δια ζώσης διαβούλευση χωρίς την προηγούμενη υποβολή παρατηρήσεων στην ηλεκτρονική εφαρμογή δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί. Για την διαδικασία διαβούλευσης θα αναρτηθεί αναλυτικό πρόγραμμα την Τετάρτη 07-12-2016.

Μετά την επεξεργασία των προτάσεων και παρατηρήσεων, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ η τελική πρόταση του προς το Υπουργείο Υγείας για τα προϊόντα του Καταλόγου Ανατιμολόγησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR:

"Eκτός τόπου και χρόνου" o υπολογισμός της δαπάνης αφήνει τα νοσοκομεία χωρίς φάρμακα 4 μήνες!
Υπονοούμενα από ΠΟΕΔΗΝ για το πόρισμα της ΕΔΕ που αφορά το θάνατο της μικρής Μελίνας

ADVERTISING

SHARE: