Στη δικαιοσύνη ο ΙΣΑ κατά του υπουργείου Υγείας για τις ελλείψεις στις ΜΕΘ

Στη δικαιοσύνη ο ΙΣΑ κατά του υπουργείου Υγείας για τις ελλείψεις στις ΜΕΘ

Την "εγκληματική ολιγωρία" του υπουργείου Υγείας να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Στη δικαιοσύνη προτίθεται να προσφύγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, ο οποίος κατηγορεί το υπουργείο Υγείας για “εγκληματική ολιγωρία” στη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΙΣΑ αφού επισημαίνει ότι δεκάδες ασθενείς κινδυνεύουν καθημερινά παραμένοντας στη λίστα αναμονής για να εισαχθούν σε ΜΕΘ, τονίζει ότι “η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι ηθικός αυτουργός για τις ζωές που χάνονται. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης καθυστέρησε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλοιώνοντας τα αποτελέσματα –όπως αποδείχθηκε από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας- με αποτέλεσμα καθημερινά να κινδυνεύουν ασθενείς”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης δήλωσε: “Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι επικίνδυνη για τη Δημόσια υγεία. Τους τελευταίους μήνες έχουν κλείσει δεκάδες κρεβάτια Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας.

¨Το υπουργείο Υγείας όχι μόνον δεν άνοιξε τις κλειστές κλίνες μέσα στον Απρίλιο όπως είχε δεσμευθεί αλλά τίναξε στον αέρα το σχετικό διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς καθημερινά να βρίσκονται σε κίνδυνο. Ο ΙΣΑ θα ζητήσει να αποδοθούν όχι μόνο ηθικές αλλά και άλλου είδους ευθύνες σε όσους έχουν οδηγήσει το Σύστημα Υγείας σε αυτή την κατάσταση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα