Στην τελική ευθεία το νέο δελτίο τιμών των φαρμάκων

Στην τελική ευθεία το νέο δελτίο τιμών των φαρμάκων

Στη τελική ευθεία βρίσκεται το νέο δελτίο τιμών για τα φάρμακα το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Ιούλιο

Ήδη ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάρτηση της τιμολόγησης των Καταλόγων Φαρμακευτικών Προϊόντων για τα οποία εκκρεμούσαν αιτήσεις προς τιμολόγηση.

Μετά την επεξεργασία των σχετικών από τους ΚΑΚ παρατηρήσεων επί των Καταλόγων, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ, προς διαβούλευση, οι προτάσεις του Τμήματος Τιμολόγησης του ΕΟΦ ως προς τις τιμές των εν λόγω προϊόντων. Σημειώνεται ότι στον κατάλογο με τα φαρμακευτικά προϊόντα προς τιμολόγηση συμπεριελήφθησαν όλα τα αιτήματα που είχαν κατατεθεί από την 1η Φεβρουαρίου έως και την 31η Μαρτίου 2017 και ήταν πλήρη.

Οι ΚΑΚ οι οποίοι επιθυμούν να διατυπώσουν παρατηρήσεις και να υποστηρίξουν τις θέσεις τους τεκμηριωμένα ή να καταθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία, ώστε αύριο Παρασκευή να εκκινήσει η διαβούλευση.

Όπως διευκρινίζει ο ΕΟΦ, στην παρούσα τιμολόγηση εφήρμοσε, όπως πάντα, την υφιστάμενη νομοθεσία. Και σημειώνει: «προβλήματα που πιθανώς θα επισημανθούν θα συζητηθούν αναλυτικά κατά τη διαβούλευση με τους ΚΑΚ και θα ληφθούν υπόψη από τον ΕΟΦ προκειμένου να εισηγηθεί ανάλογα στο Υπ. Υγείας, βελτίωση της κείμενης νομοθεσίας».

Μετά την επεξεργασία των προτάσεων και παρατηρήσεων, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ η τελική πρόταση του προς το Υπουργείο Υγείας για τα προϊόντα του Καταλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW

Υπουργείο Υγείας: Αρνητική πρωτιά στη μείωση τακτικού προσωπικού
1 στους 3 ασθενείς στα νοσοκομεία έχουν κατάθλιψη

ADVERTISING

SHARE: