Συναγερμός για ενδεχόμενο νέο 'κύμα' γρίπης

Η νέα μονάδα εντατικής θεραπείας ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ,στο κτήριο ΑΧΕΠΑ,Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Η νέα μονάδα εντατικής θεραπείας ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ,στο κτήριο ΑΧΕΠΑ,Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, να υπάρξει το επόμενο διάστημα νέο "κύμα" γρίπης και μάλιστα, να επικρατήσει διαφορετικό στέλεχος

Νέο «κύμα» γρίπης ενδέχεται να χτυπήσει τη χώρα μας, σύμφωνα με ειδικούς επιστήμονες. Το πρώτο «κύμα» εκδηλώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου και το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμά ότι έχει ήδη φτάσει στο ναδίρ όποτε και δείχνει σημάδια εξασθένησης.

Ειδικοί επιστήμονες ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει το επόμενο διάστημα νέο «κύμα» γρίπης και μάλιστα να επικρατήσει διαφορετικό στέλεχος. Σημειώνεται ότι στο πρώτο «κύμα» γρίπης κυριάρχησε ο ο υπότυπος Α(Η3Ν2) που πλήττει με μεγαλύτερη ένταση τους ηλικιωμένους.

Το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο καλύπτει και τον συγκεκριμένο υπότυπο. Ωστόσο έχει ήδη εξαντληθεί και οι ειδικοί εστιάζουν πλέον στην ανάγκη έγκαιρης χορήγησης αντιιικών φαρμάκων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι 29 Ιανουαρίου, 156 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω σοβαρών επιπλοκών της γρίπης, με μέση ηλικία τα 68,1 έτη, ενώ 12 ασθενείς – σοβαρά περιστατικά γρίπης με μέση ηλικία 83,5 έτη νοσηλεύθηκαν εκτός ΜΕΘ. Το ίδιο διάστημα δηλώθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ, 36 θάνατοι λόγω γρίπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR:

Φολικό Οξύ: Γιατί είναι απαραίτητο στην εγκυμοσύνη;
Η νυχτερινή δουλειά μειώνει την γονιμότητα της γυναίκας

ADVERTISING

SHARE: