Τζένη Κρεμαστινού: Γονείς και γιατροί να είναι “υποψιασμένοι” για τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας

Τζένη Κρεμαστινού: Γονείς και γιατροί να είναι “υποψιασμένοι” για τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας
Εμβολιασμός κατά βακτιρίου μηνιγγίτιδας AP

"Καμπανάκι" σε γονείς και γιατρούς κρούει η καθηγήτρια της Σχολής Δημόσιας Υγείας Τζένη Κρεμαστινού, να μην υποτιμούν τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας, όπως τονίζει στο Ραδιόφωνο 24/7.

Η Καθηγήτρια της Σχολής Δημόσιας Υγείας Τζένη Κρεμαστινού κάλεσε γονείς και γιατρούς να μην υποτιμούν και να μην αγνοούν τυχόν συμπτώματα που συνδέονται με την μηνιγγίτιδα, καθώς επισημαίνει ότι ο χειμώνας και η άνοιξη είναι οι εποχές κατά τις οποίες παρατηρείται έξαρση στην Ελλάδα.

“Ένα ξαφνικό πυρετό με έντονο πονοκέφαλο, με τάση για έμετο και επίσης με δυσκαμψία του αυχένα – που είναι ένα από τα πολύ σοβαρά συμπτώματα, γιατί αν πρόκειται για ένα μωρό, μόνο τον πυρετό και την δυσκαμψία θα διαπιστώσεις. Πονοκέφαλο δεν θα μπορεί να σου πει. Και επίσης, πολλές φορές, όταν είναι οξεία η νόσος, εμφανίζονται και στίγματα στο δέρμα, σαν ένα κοκκινωπό εξάνθημα. Αυτό λοιπόν, πρέπει τον γονέα να τον υποψιάσει και να πάει αμέσως στον γιατρό. Διότι αν χορηγηθεί γρήγορα θεραπεία, έχουμε και ευχάριστα αποτελέσματα. Κυρίως, οι γιατροί πρέπει να μην υποτιμούν αυτά τα περιστατικά. Γιατί λέμε…”α, δεν υπάρχει μηνιγγίτιδα τώρα πια” και δεν δίνουν σημασία σε ένα παιδάκι που μπορεί πραγματικά να έχει”, τονίζει η κυρία Κρεμαστινού, σε συνέντευξή της στο Ραδιόφωνο 24/7 και στην εκπομπή “βρε καλώς τους” με τους Αντώνη Φουρλή και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Παράλληλα υπογραμμίζει, ότι μέσα στο πρώτο 24ωρο υπάρχει περίπτωση ακόμα και να πεθάνει ένα παιδί, εάν δεν γίνει σωστή διάγνωση.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξή στης στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα