Ξέχασε το ταμπόν μέσα της και έπεσε σε κώμα

Ξέχασε το ταμπόν μέσα της και έπεσε σε κώμα

Μπορεί μια γυναίκα να ξεχάσει το ταμπόν μέσα της για μέρες; Μπορεί. Μπορεί να κινδυνεύσει να πεθάνει από αυτό; Φυσικά. Μια γυναίκα έπαθε τοξικό σοκ και έφτασε ένα βήμα απ' το θάνατο

Το NEWS 247 σε συνεργασία με Invitromagazine σας παρουσιάζει την ιστορία της  Joan Caltrwight, η οποία κινδύνεψε να πεθάνει, όταν ξέχασε να βγάλει το ταμπόν για μέρες.

Η Caltrwight είναι μια 27χρονη γυναίκα, μητέρα 2 κοριτσιών που μένει στο Νότιο Γιόρκσαιρ. Πριν από λίγο καιρό, τις ημέρες της περιόδου της, αποφάσισε να βάλει ταμπόν όπως έκανε κάθε μήνα άλλωστε.

Για κάποιο λόγο που δεν μπορεί να εξηγήσει, η Joan ξέχασε το ταμπόν μέσα της επί μέρες. Το ταμπόν άρχισε να σαπίζει με αποτέλεσμα μετά από λίγο η 27χρονη γυναίκα να ανεβάσει πυρετό. Πυρετό που δεν έπεφτε με τίποτε.

Αποφάσισε να πάει στο νοσοκομείο. Οι γιατροί της έκαναν εξετάσεις και διαπίστωσαν ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό της. Καθώς της έλεγαν ότι πρέπει να νοσηλευτεί γιατί κάτι βρίσκουν, η Joan έχασε τις αισθήσεις της και σε λίγη ώρα αγωνιζόταν να αναπνεύσει.

Οι γιατροί την καλωδίωσαν αμέσως και την ξετίναξαν στις εξετάσεις. Κάθε ώρα που περνούσε όμως η κατάσταση της χειροτέρευε. Χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη και μετά από λίγο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έπεσε σε κώμα. Ο άνδρας και οι κόρες της κόντεψαν να τρελαθούν. Έβλεπαν την λατρεμένη σύντροφο και μητέρα, εντελώς ξαφνικά να σβήνει. Να πεθαίνει.

Κάποια στιγμή ένας γιατρός μπήκε τρέχοντας στο γραφείο των γιατρών και φώναζε: «τοξικό σοκ, τοξικό σοκ». Είχαν εντοπίσει την αιτία αυτού του κακού. Και ενώ μετά από λίγο ο μαγνητικός σάρωνε το κορμί και το κεφάλι της Joan, οι γιατροί είδαν κάτι μέσα στα γεννητικά όργανά της. Φώναξαν έναν γυναικολόγο και συμφώνησαν ότι είχε μέσα της ένα ταμπόν.

Αμέσως μπήκε χειρουργείο και της αφαίρεσαν το ξεχασμένο ταμπόν. Ξεκίνησαν επίσης και συγκεκριμένη επιθετική θεραπεία για το σοκ. Μια νότα αισιοδοξίας άρχισε να φαίνεται. Η θεραπεία πέτυχε και ύστερα από 8 ημέρες, η Joan άνοιξε τα μάτια της και άρχισε να μιλάει. Δεν χρειαζόταν καν την υποστήριξη από τα μηχανήματα.

Όμως όταν πήγαν να την επισκεφτούν οι κόρες της, δεν τις γνώρισε: «ποιες είστε εσείς καλά μου κοριτσάκια;» τις ρώτησε. Οι μικρές βγήκαν κλαίγοντας από τον θάλαμο. Ο γιατρός όμως ήταν καθησυχαστικός: «Σιγά σιγά όλα θα επανέλθουν».

Και πράγματι η Joan άρχισε να αναγνωρίζει και πάλι τα κορίτσια της. «Ακόμα και τώρα υπάρχουν μεγάλα κενά στη μνήμη μου.» θα πει «δεν θυμάμαι καθόλου την παιδική τους ηλικία. Ναι ξέρω ότι είναι τα παιδιά μου αλλά δεν θυμάμαι πότε γεννήθηκαν, πότε περπάτησαν, τίποτε». Σήμερα κάθε μέρα που περνάει και με τη βοήθεια των ειδικών η Joan ανακτά τη μνήμη της.

Το τοξικό σοκ είναι μια βακτηριακή λοίμωξη που προκαλείται από μικρόβια που ζουν και κυκλοφορούν ακόμη και πάνω μας και είναι ακίνδυνα. Όταν όμως μπουν στο αίμα μας, τότε απελευθερώνουν τοξίνες. Οι τοξίνες καταστρέφουν ιστούς και όργανα και η Joan μάλλον ήταν τυχερή που την πρόλαβαν.

Διαβάστε ακόμα στο Invitromagazine

Προσοχή στα σπρέι για τη μύτη. Τι μπορείτε να πάθετε

‘Εσπασε ένα σπυράκι που τον ταλαιπωρούσε επί 20 χρόνια και δείτε τι έγινε

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα