Υπουργείο Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ διαψεύδουν τα περί χολέρας στο Έλενα

Υπουργείο Υγείας και ΚΕΕΛΠΝΟ διαψεύδουν τα περί χολέρας στο Έλενα
Συζήτησητων άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας "Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις" (Παράλληλο Πρόγραμμα) την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά η ηγεσία του υπ. Υγείας στην ΠΟΕΔΗΝ και στις καταγγελίες περί εντοπισμού δείγματος χολέρας στο νοσοκομείο Έλενα

Για «πολιτική αλητεία», «χυδαιότητα» και «διασπορά ψευδών ειδήσεων» απ’ την πλευρά της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με αφορμή την καταγγελία της πρώτης περί εντοπισμού δείγματος χολέρας στο νοσοκομείο Έλενα.

«Αυτή η ιστορία με τη “χολέρα” στο Έλενα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση που υπογράφουν ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Στην ίδια τονίζεται ακόμη το εξής: «Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ, Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ, Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, θα αντιμετωπιστούν δραστικά με ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ.

 Το υπουργείο Υγείας είναι υποχρεωμένο ΠΛΕΟΝ ΝΑ προστατεύσει την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του δημοσίου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του (σ.σ. τα κεφαλαία της ανακοίνωσης του υπουργείου)».

Νωρίτερο το ΚΕΕΛΠΝΟ διέψευσε επίσης τις καταγγελίες σημειώνοντας ότι: «Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας».

Στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ αναφερόταν ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί εδώ και έξι μήνες και παρά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων η βλάβη με τη διαρροή υδάτων στο υπόγειο όπου φυλάσσονται τρόφιμα δεν αποκαταστάθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα